promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem várt helyről kapott komoly szankciót Oroszország - Mindenki hátat fordít az oroszoknak?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A McDonald's, Coca-Cola, Disney és a Netflix után újabb vállalatok döntöttek úgy, hogy felfüggesztik a tevékenységeiket Oroszországban.

Már hosszú hetek teltek el, mióta elkezdődött a hatalmas felháborodást keltő orosz-ukrán háború. Sokan egészen hihetetlennek tartják, hogy 2022-ben ilyen szörnyűség történhet Európában, ráadásul Magyarország szomszédságában. A nagyvállalatok pedig közben különböző módszerekkel, szankciókkal próbálják „rávenni” Oroszországot, hogy hagyja abba Ukrajna megszállását: a legtöbben például „kivonulnak” az orosz piacról.

Most kiderült, hogy a Decathlon, illetve a Johnson & Johnson is csatlakozott azokhoz a vállalatokhoz, amik felfüggesztik az üzleti tevékenységeiket Oroszországban – a Decathlon szállítási fennakadásokkal magyarázott „kivonulása” azért is lehet komoly érvágás, mert a sportszerbolt-hálózat az oroszoknál több mint 50 üzlettel van jelen, amik például 2020-ban nagyjából 82,6 milliárd forintnyi bevételt termeltek.

Lassan szinte az összes nagyvállalat hátat fordít Oroszországnak, hiszen egyebek között a Netflix, Disney, Coca-Cola és még a McDonald's is úgy döntött, hogy egy időre leállítja az üzleti folyamatait az országban, főleg a háborúra hivatkozva – bár a Mekivel kapcsolatban az oroszok hamar feltalálták magukat, ugyanis a tervek szerint Uncle Vanya's néven indítanak saját gyorsétterem-hálózatot, ami kísértetiesen hasonlít a McDonald'sra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás