promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin eléggé bedühödött – Az amerikai elnök most túl messzire ment?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Joe Biden nem olyan rég szóban erősen nekiment Putyinnak.

Rengeteg szakértő szólalt már meg az orosz elnökkel kapcsolatban és a többség egy valamiben egyetért: Putyin egészen biztosan nem fogja feladni a háborút, bármilyen szankcióval is igyekeznek sarokba szorítani.

Közben az ukrán hírszerzés úgy gondolja, hogy üzleti eliten belül kialakult egy befolyásos emberekből álló csoport, akiknek elsődleges célja megbuktatni valahogy Putyint. A múltkori cikkünkben beszámoltunk arról, hogy ez bizony nem lesz könnyű, mivel az orosz elnököt a háború kitörése óta jobban védik, mint valaha.

Nem olyan rég Joe Biden háborús bűnösnek nevezte Vlagyimir Putyint, amivel gyakorlatilag egy lavinát indított el.

Persze az amerikai elnöknek volt ennél sokkal komolyabb kijelentése is. A Forbes felidézi, hogy Biden egyszer már gyilkosnak is nevezte az orosz elnököt. Akkor egy telefonbeszélgetés folyamán rendezni tudták ezt. Nem tudni Biden mit mondott Putyinnak, de az orosz elnök elégedett volt a magyarázattal.

Oroszországnak természetesen nem tetszik, hogy Biden ilyen kijelentéseket tett, ezért Szergej Lavrov orosz külügyminiszter berendelte az Egyesült Államok oroszországi nagykövetét.

Lavrov szerint Biden részéről ez „államférfihoz nem méltó” viselkedés volt, ami a szakadék szélére fogja sodorni az amerikai-orosz kapcsolatot. Hát, ez jelenleg alapból nem áll túl erős lábakon.

Cikkünk írásakor már csaknem 1 millió 300 ezer ember írta alá azt a petíciót, akik azt akarják, hogy Putyin háborús bűnösként álljon bíróság elé.

„Támogassa a Nemzetközi Büntetőbíróság külön vizsgálatát az Ukrajnában elkövetett feltételezett háborús és emberiesség elleni bűncselekmények ügyében. Soha nem lesz béke ilyenfajta elszámoltathatóság nélkül”

- áll a petíció oldalán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás