promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zelenszkij elnök elmenekült Ukrajnából, magára hagyta népét az oroszok szerint
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Előkerült egy videó, amelyet állítólag egy hónappal ezelőtt rögzítettek.

Három hete dúl az orosz-ukrán háború, vagyis az invázió korántsem olyan gyorsan és simán zajlik, mint azt Putyin elnök remélte. Óriási véráldozatokkal járnak a harcok mindkét oldalon, de a napokban már látszott némi hajlandóság a felekben a megegyezésre.

A rendezőből és előadóművészből ukrán elnökké avanzsált Volodimir Zelenszkij nemrég azt is megpedzette, hogy országa hajlandó kívül maradni a NATO kötelékén, de ehhez persze az szükséges, hogy Oroszország a jövőben ne jelentsen állandó fenyegetést rájuk.

Az üzengetések közepette a harcok folyamatosan dúlnak, mint ahogy állandó rémhírek, félinformációk is érkeznek a felek részéről. Nemrég például az oroszok egy friss videó kapcsán kijelentették, hogy Zelenszkij elnök már elhagyta Kijevet, cserbenhagyta népét.

Mindezt arra alapozzák, hogy a felvételeken egy olyan szőke hölgy társaságában szerepel (vezérképünkön középen az említett személy) egy kórházlátogatás során, aki sajnálatos módon már elhunyt a harcokban, vagyis a videó előre felvett hamisítvány lehet.

Zelenszkij már a háború kirobbanásakor leszögezte, hogy nem hajlandó elmenekülni, bár ezt a nyugati államok rögtön felajánlották neki. Az oroszok most ezzel a feltételezett álhírrel próbálják megingatni az ukránok beléje vetett bizalmát, illetve lelket önteni a saját katonáikba, akik csak ímmel-ámmal nyomulnak előre, hogy megtörjék a barátinak számító nép ellenállását.

Az ukránok szerint a megkérdőjelezett hitelességű videó március 13-án készült, míg az oroszok szerint egy hónappal korábban. Úgy hiszik, hogy a szőke nő Inna Derusova ápolónő lehet, aki február 26-án halt meg a háborúban. De a képeket kinagyítva jól látszik, hogy a hölgy neve elég jól olvasható a terepszínű ruhán (Tatyana Ostashchenko), ráadásul középen feltűnik az X-formájú dandártábornoki rangjelzése is.

Az oroszok által említett Inna Derusova valóban elhunyt a jelzett időpontban, és március 12-én (posztumusz) megkapta az Ukrajna Hőse elismerést is. A háborúkban természetes, hogy az ellenfelek hamis információkkal, megtévesztésekkel próbálják gyengíteni egymást, így Zelenszkijről sem ez lesz az utolsó ilyesfajta híresztelés.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás