promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin végre reagált az Oroszországot sújtó szankciókra - Minden csak olaj a tűzre?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az utóbbi napokban rengeteg nagyvállalat fordított hátat Oroszországnak a háború miatt, és ehhez természetesen Putyinnak is van 1-2 szava.

A Magyarország szomszédságában zajló orosz-ukrán háború rengeteg embert aggaszt, hiszen egészen hihetetlen belegondolni, hogy ilyen rettenetes dolog történhet 2022-ben Európában. Nemrég a legnagyobb hollywoodi stúdiók, illetve a McDonald's, Coca-Cola, Adidas és egyebek között a Netflix is felfüggesztette az üzleti tevékenységét Oroszországban, hátha ezzel jobb belátásra bírja az oroszokat – de eddig még nem sikerült elérni a kívánt hatást.

Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin nemrég egy videókonferencián beszélt ezekről a szankciókról, és állítólag azt mondta, hogy ezeket a vállalatokat külső irányítás alá kéne venni, és olyan embereknek átadni, akik „dolgozni akarnak” – mivel állítása szerint Oroszország nem szeretne bezárkózni, és kész az üzleti együttműködésre, amihez elegendő jogi, illetve piaci alapú eszköz áll rendelkezésre.

Putyin szavaiból leszűrhető, hogy attól függetlenül, hogy valószínűleg kicsit sem örül a szankcióknak, egyáltalán nincs kétségbeesve miattuk, hiszen még ebben a helyzetben is képes volt burkoltan „beszólni” az érintett vállalatok vezetőinek, hogy azért függesztették fel Oroszországban a tevékenységeiket, mert nem akarnak dolgozni – de közben azért még így is nyitott a partnerségre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás