promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vegyifegyveres támadásra készülnek az oroszok? - Hatalmas az aggodalom a Fehér Házban
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nyugati tisztviselők attól tartanak, Vlagyimir Putyin vegyi fegyverek bevetésére készül Ukrajnában.

Komoly aggodalomra ad okot, hogy az orosz elnök szörnyű támadást rendel el Kijev fővárosa ellen, miközben a csapatai komoly nehézségekkel küzdenek, és nem úgy haladnak, ahogy azt várják tőlük.

Putyin erői légicsapást mértek egy szülészeti kórházra a tűzszünet idején a déli Mariupol kikötővárosban, amit rengetegen elítéltek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök többször is repüléstilalmi zóna kialakítását kérte országa felett, de a nyugati vezetők ellenálltak, mondván, hogy ez közvetlen konfliktusba sodorná őket az oroszokkal.

A brit védelmi minisztérium szerdai hírszerzési frissítésében közölte, hogy Oroszország elismerte, hogy termobarikus vákuumbombákat használt Ukrajnában.

Félő, hogy mivel Putyin egyre frusztráltabb Ukrajna heves ellenállása miatt, extrémebb intézkedésekhez folyamodhat a céljai elérésének érdekében. A Telegraph jelentése szerint a RIA Novoszti orosz állami hírügynökség azt állította, hogy ukrán nacionalisták 80 tonna ammóniát szállítottak egy Harkovhoz közeli faluba.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov vezérőrnagy azzal vádolta Ukrajnát, hogy

„mérgező anyagok használatával provokációt készített elő, hogy aztán vegyi fegyverek bevetésével vádolja meg Oroszországot.”

A brit védelmi minisztérium kijelentette, hogy Oroszország valószínűleg ismét megvádolja majd Ukrajnát, hogy nukleáris vagy biológiai fegyvereket fejleszt, hogy visszamenőlegesen indokolja az invázióját.

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára a Kreml nyilvánvaló trükkjének nevezte, hogy

„további előre megfontolt, provokálatlan és indokolatlan támadást igazoljon Ukrajna ellen.”

Elmondta, hogy attól tartanak Oroszország vegyi vagy biológiai fegyvert vet be a háborúban, amivel hamis indokokat akar szolgáltatni. Nyugati tisztviselők úgy vélik, hogy a jelentések arra utalnak, hogy Putyin egy „hamis zászló” nevű hadművelethez készítheti elő a színteret.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás