promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Oroszországban tömegpánik alakult ki a legutóbbi szankció miatt - Ez itt a vég?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világ legnagyobb vállalatai fordítottak hátat az oroszoknak a háború miatt.

Jelenleg szinte mindenkit a kétségbeejtő orosz-ukrán háború foglalkoztat, hiszen sokan még most is alig tudják elhinni, hogy ilyen szörnyűség történhet 2022-ben Európában, Magyarország közvetlen szomszédságában. Az invázió óta rengetegen támadják Oroszországot, ráadásul egyre több az oroszokat sújtó szankció is, amik most a jelek szerint bizonyos szinten megtették a hatásukat.

Nemrég kiderült, hogy a McDonald's, a Starbucks és a Coca-Cola is ideiglenesen felfüggeszti az üzleti tevékenységeit Oroszországban – ezt a hírt pedig nem fogadták kifejezetten jól az emberek, hiszen szinte tömegpánik alakult ki, és sokan egyből megrohamozták a Mekiket, hogy betárazzanak a finom burgerekből a következő hónapokra.

Az oroszoknál közel 850 McDonald's üzemelt eddig, és állítólag ezek a gyorséttermek hozták a vállalat bevételének 9 százalékát, szóval komoly pénztől esik el így a Meki, ami nagyjából 62 ezer embert foglalkoztat Oroszországban – de úgy tűnik, hogy a vezetők készek voltak meghozni ezt a hatalmas áldozatot annak érdekében, hogy talán jobb belátásra bírják az oroszokat, akiknek már szinte minden vállalatóriás hátat fordított.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás