promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes számok a koronavírus-járványról - Erre biztosan nem gondoltál volna
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Itthon mától oldották fel a koronavírus miatt bevezetett korlátozásokat, de ez nem jelenti azt, hogy megszabadultunk a vírustól.

A covid okozta globális halálos áldozatok száma elérte a hatmilliót. 

A Johns Hopkins Egyetem által összeállított összesítés szerint az utolsó egymillió halálesetet az elmúlt négy hónapban jegyezték fel. Ez valamivel lassabb az előző milliónál, de azt mutatja, hogy sok ország továbbra is küzd a vírussal.

A távoli csendes-óceáni szigetek, amelyeket sokáig megvédett az elszigeteltségük, éppen most küszködnek első halálozásokkal, amiket a rendkívül fertőző omikron okoz. Hongkongban is ugrásszerűen megszaporodott a halálesetek száma, miközben a tisztviselők ebben a hónapban már legalább harmadszorra tesztelik a teljes, 7,5 milliós lakosságot.

Továbbra is magas a halálozási arány Lengyelországban, mivel több százezer menekültet fogad a háború sújtotta Ukrajnából. Románia, más kelet-európai országok és mi, Magyarország is sok menekültet fogadunk egy olyan országból, ahol alacsony az átoltottság, mellette pedig magas a megbetegedések és halálesetek száma.

Csak az Egyesült Államokban egymillióan haltak be a vírusba, ezzel ez a legnagyobb hivatalos szám a világon.

A hatmilliós halálozás több, mint Berlin és Brüsszel lakossága együttvéve, de a szakértők úgy vélik, hogy ez a szám a valóságban sokkal több. Mivel sok országban rossz nyilvántartást vezetnek és több millió halálesetet nem tulajdonítottak a covidnak.

A járványhoz köthetően van többlethalálozás is. Ide tartoznak azok az emberek, akik megelőzhető okból haltak meg, de nem részesültek kezelésben, mert a kórházak megteltek. A többlethalálozás elemzésével a valós számot 14 és 23,5 millió közé becsülik.

Összességében mintegy 450 millió covid-esetet regisztráltak a világon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás