promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legrosszabbra készülnek a magyarok? - Megugrott az útlevéligénylések száma
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megugrott az útlevéligénylések száma a háború kitörése után Magyarországon.

Sokan döntöttek úgy, hogy szeretnék kiváltani, vagy meghosszabbítani az útlevelük érvényességét, emiatt pedig több fővárosi kormányhivatalban is megnőtt a forgalom.

2019-ben, a covid járvány előtt átlagosan 1500-2000 darab útlevéligénylés volt naponta, a koronavírus megjelenésével lecsökkent 1200-1500-ra. A kormányrendelet megjelenésével, ami kimondta, hogy június végéig lehet használni a lejárt okmányokat, 2200-2300-ra emelkedett a napi igénylések száma. Most a háború hírére pedig még inkább megugrott.

Február 28-án hétfőn, ami az orosz-ukrán háború ötödik napja volt, csaknem 9800 darab kérelmet nyújtottak be – írja a Népszava. Keddre kicsit csökkent a szám 7200-ra, bár ezekből a számokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

A számok megugrása miatt nem számítanak a gyártásban csúszásra, mivel megfelelő a kapacitás, amivel ezeket a számokat még tudják kezelni, de egyes fővárosi okmányirodákban már csak május végére lehet foglalni időpontot.

Vidéken kicsit jobb a helyzet, hamarabb lehet kapni időpontot, így érdemes foglalni, mert az ott is nehezen kiszámítható, hogyha valaki anélkül érkezik, akkor mennyit kell sorban állnia. A pár perctől a több órás várakozáson át bármi megtörténhet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás