promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erzsébet királynő óriási bejelentést tett az uralkodásával kapcsolatban – mostantól semmi sem lesz a régi
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Két éve hagyta el a Buckingham-palotát, és már soha nem tér vissza oda.

II. Erzsébet brit királynő lényegében az egész tavalyi évet végigbetegeskedte, és szemmel láthatólag megtörte férje, Fülöp herceg halála is. A koronavírus-járvány miatt a 95 éves uralkodónő rengeteg programját visszamondta, így a megszokottnál kevesebbet mutatkozott a nyilvánosság előtt.

Többször is felröppent a pletyka, hogy a halálán van, de szerencsére eddig mindig alaptalannak bizonyult a szóbeszéd. Erzsébet a napokban a Covid-fertőzésből is kigyógyult, a betegséget enyhébb tünetekkel vészelte át.

Most mégis egy fontos döntést hozott az 1952 óta tartó uralkodásával kapcsolatban. Bejelentette, hogy már soha nem tér vissza a Buckingham-palotába, az ügyek intézését a windsori kastélyból fogja végezni, amely egyike a királyi család legfontosabb rezidenciáinak.

Erzsébet királynő a férjével is itt töltötte annak utolsó hónapjait, így szép emlékeket őriz a helyről, ahonnan sokkal kényelmesebb lesz dolgoznia. Igazából a Buckingham-palotában kereken két éve, 2020 márciusában lakott utoljára, tehát ahhoz képest nem nagy változás a mostani, inkább szimbolikus tett.

A kevesebb utazás mindenképpen jól fog hatni a meggyengült egészségi állapotára, ettől talán megerősödik annyira, hogy ne kelljen folyton aggódni érte, ráadásul Windsorban a négy gyermeke közül kettőhöz egészen közel lesz.

Erzsébet egyébként aktívabb, mint az kívülről tűnik, különösen most, az orosz-ukrán háború idején. Hetente tart telefonos megbeszéléseket Boris Johnson miniszterelnökkel, a személyes találkozókat már a pandémia alatt is hanyagolták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás