promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes lesifotó: a csernobili halálzónában az oroszok titokban építkeznek - fotó
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A műholdfelvételeken lehet kiszúrni az építményt.

Az elmúlt hetekben elképesztő erővel jött szembe az internetes informácósztrádán egy lehetséges orosz-ukrán háború réme, az, hogy valamilyen háborús cselekmény megy majd végbe Magyarország szomszédjában. A hírek napról-napra sokasodtak, már a CIA a támadás pontos időpontját is bedobta, végül azonban egyelőre nem történt támadás az oroszok részéről.

Pedig korábban még arról is lehetett híreket olvasni, hogy Csernobil környékén kezdődik majd meg az orosz invázió, az atomkatasztrófa után kiürített zónában így például jelenleg is állomásoznak ukrán katonák.

A The Drive című lap nyomán most a Neokohn számolt be arról Magyarországon, hogy a Pripjaty folyó fölé pontonhidat építettek az oroszok. A folyónak ez a szakasza amúgy csupán két és fél mérföldre van az ukrán határtól, ezért is figyelemreméltó az építkezés. A most felhúzott építmény amúgy pontosan a fehéroroszországi Polesie állami radioökológiai rezervátumon belül található.

A pontonhidat valószínűleg február 14-15-én építhették, mivel korábban nem volt nyoma építkezésnek a területen. A Maxar nagy felbontású felvételein pontosan lehet látni az építményt:

(via The Drive)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás