promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenzációs poén született a koronavírusról – így kell hatásosan alkalmazni az emlékeztető oltást
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már sok szakértő arról beszél, hogy vége lehet a koronavírus-járványnak, és remélhetőleg ez így kis lesz.

Hétfő reggel ismét nyilvánosságra hozták a járványadatokat, de most három napot, vagyis a péntek-szombat-vasárnapi időszakot együtt vizsgálták. Ez idő alatt 21 ezer 081 ember fertőződött meg, és 271 beteg hunyt el a betegségben.

A fertőzöttségben így a napi átlag 7027 volt a Portfolio számítása szerint, és ez körülbelül 37%-os csökkenés a múlt hétvégéhez képest.

Jó hír, hogy a visszajelzések alapján az omikron miatt kevesebben kerülnek intenzív osztályra, mivel ez a variáns enyhébb tüneteket okoz.

Szlávik János infektológus a Mokka vendége volt, aki arról beszélt, hogy az ötödik hullám lecsengőben van. Szerinte ettől még továbbra is érdemes felvenni a védőoltást, mert nem tudni, hogy mi várhat ránk nyáron illetve ősszel.

Mivel sok szörnyűség írható a számlájára, így teljesen érhető, hogy a többség el akarja felejteni végre a koronavírust, vagy csak felszabadultan nevetni rajta egyet. Az egyik rengeteg taggal rendelkező szóvicces csoportban már el is kezdtek poénkodni a járványon.

Hát igen, az emlékeztető oltást így is lehet érteni:

Közben nem érdemes megfeledkezni róla, hogy februárban is minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton oltási akciót szerveznek a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben. Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet beadatni a vakcinát.

Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon. Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás