promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Komolyodik a Tinder? Már nem csak a szexről szól?
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Korábban a gyors kalandokról volt híres, de ma már egyre több komoly kapcsolat kezdődik az ismerkedős applikáción. 

Néhány éve még gyanakvó pillantásokat kaptak azok a párok, akik elmondták, hogy online ismerkedtek meg. Ma ez teljesen normálisnak számít, egyre többen vannak, akik így találják meg az igazit.

Valójában nem a Tinder forradalmasította a randizást, hanem a Grindr, a meleg megfelelője. Majd 2012-ben megjelent a húzogatós app, és azóta is próbálják másolni a versenytársak, hogy elérjék a sikerét.

Az elv egyszerű és zseniális egyben: megjelenik egy kép a potenciális jelöltekről, és balra küldhetjük a „nem”-hez, jobbra pedig az „igen”-hez, ha érdeklődünk az illető után. Ha a másik is jobbra húzott, akkor "match" van, akkor pedig lehet írni egymásnak. Elsőre felületesnek tűnik, az valójában logikus, mert az emberek néhány másodpercen belül eldöntik, hogy vonzónak találnak-e valakit vagy sem.

Bár ez a gyors használat vonzotta azokat, akik csak egyéjszakás kalandokat kerestek, így eleinte a Tinder erről is volt híres. Hamar rákerült az alkalmazásra a címke, hogy itt mindenki csak kalandot akar, komoly kapcsolatban ne is reménykedj.

Végre elkezdet ez változni. Bár eddig is voltak azért kivételek, akik online találták meg a nagy Ő-t, de a koronavírusnak köszönhetően egyre többen regisztráltak és ismerkedtek online komoly szándékkal.

A Tinder emellett folyamatosan bővítette a termékét, hogy tiszteletteljesebbé és biztonságosabbá tegye az online társkeresés élményét.

Október óta megtalálható az „Explore” funkció, így a hasonló gondolkodású emberek között keresgélhetsz. Itt különböző címkéket állíthatsz be, hogy hasonló érdeklődésű embereket találj, mint a kutyabarát, utazás vagy mozi.

Ugyanakkor az alkalmazások üzemeltetői egyre inkább fontosnak tarják a zaklatás megelőzését. Mostanában biztosíthatod, hogy az exed ne jelenjen meg randevúzásakor, és megjelenítheted csak az ellenőrzött felhasználók profilját.

Juliane Leupold, a Tinder vezető kommunikációs menedzsere szerint a felhasználók szórakozni akarnak, de nagyobb kontrollra is van szükségük, hogy kivel és hogyan kommunikálnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás