promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Királyi szigor: van egy olyan szó, amit tilos Katalin hercegné családja körében használni
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az összes alkalmazott komoly korlátozás alá esik Vilmos hercegéknél.

Katalin hercegné szerénységét, egyszerűségét és simulékonyságát sokan dicsérik, de a királyi udvarban azért ő is felvett néhány merevebb szokást. Nemrég kiszivárgott például, hogy igen szigorú szabályok vonatkoznak azokra, akik körülötte, és a férje, gyermekei körül sürgölődnek.

Nemcsak az állandó személyzettel szemben támasztanak magas elvárásokat, hanem az alkalmilag bérelt munkaerővel kapcsolatban is. Ez persze természetes, hiszen VIP személyekről van szó, akik ráadásul fokozott védelmet élveznek, így nem juthat akárki a közelükbe.

A hercegné környezetében a bizalom és a diszkréció a kulcsszavak. Ennek megfelelően zéró tolerancia van azokkal szemben, akik pletykálkodnak (különösen a sajtónak), de a titoktartási kötelezettséget már az álláshirdetésekben is megemlítik, ez tehát a leendő alkalmazottakat nem érheti meglepetésként.

A gyerekek nevelése különösen érzékeny pont Katalin számára, a három gyerkőc nevelőnője, Maria Borrallo például nem használhat bizonyos szavakat a család körében. Ezek közé tartozik a kölyök jelentésű „kid” is – a szabály az, hogy a kicsiket mindig a keresztnevükön kell szólítani.

„A szó tiltása annak a jele, hogy a gyerekeket megtiszteljük, és valódi egyénekként kezeljük őket”

– szól a magyarázat. A dada egyébként kemény kézzel fogja a gyerekeket, a királyi sarjak körében nem igazán megengedett a köznépnél gyakori csintalankodás. Mindezzel együtt a britek sokkal szimpatikusabbnak tartják Katalinék hagyománytisztelő nevelési elveit, mint például Harry herceg és Meghan Markle sorból való kilógását, eltávolodását a királyi háztól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás