promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin elszabadult hajóágyúként viselkedik, már Észtországot is repülővel riogatja
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz tévé pedig a brit miniszterelnököt sértegeti, aki Ukrajnába látogat.

Az orosz-ukrán háború előszobájában nem viselkedik túl megilletődötten Putyin elnök. Egyrészt átküldött egy vadászgépet Észtországba, hogy bosszantsa a nyugati hatalmakat, másrészt pedig az orosz sajtó révén gúnyolta ki Boris Johnson brit miniszterelnököt, aki szerintük a fiatal felesége szoknyája mögé bújik.

A Szu-27-es nehéz elfogó vadászrepülőgép észtországi kiruccanását természetesen véletlen és szerencsétlen manőverként állították be, bár a gép transzpondere (azonosítója) le volt kapcsolva a berepülés során.

Boris Johnson miniszterelnököt pedig azzal vádolták meg az oroszok, hogy csak a karantén alatti partijai miatt kirobbant botránysorozat vezérli őt Ukrajnába, a háborús feszültséget egyértelműen az otthoni problémái elkendőzésére próbálja felhasználni.

„Az egyik legutáltabb, legkevésbé tiszteletreméltó, ugyanakkor nevetséges figurája Nagy-Britanniának. Teljesen a fiatal felesége, Carrie irányítja, miközben annyira ambiciózus, mint egy római császár. Még az iskolások is kiröhögik. A partikról szóló jelentések London viktoriánus szennyvízcsatornájába kerültek volna, ha a miniszterelnökön múlt volna”

– gúnyolta ki az egyik orosz tévécsatorna Boris Johnsont. Aki esetében valóban úgy tűnhet, hogy azért látogatja meg éppen most Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy a hazai sajtó végre ne az illegális bulijaival foglalkozzon.

Az észtországi berepülés is elsősorban neki szólt, hiszen a balti országban több száz brit katona állomásozik. Az észt illetékesek természetesen tiltakoztak a történtek ellen az oroszoknál, bár azt ők is tudják, hogy a Finn-öböl fölötti légtér szűk egy percig tartó megsértésénél járhattak volna rosszabbul is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás