promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két nap elég lehet az oroszoknak arra, hogy elsöpörjék az ukrán hadsereget
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Támadás esetén nem alakulnak ki majd önálló frontok, de gerillaháború bárhol kipattanhat.

Februárban háborúval kell szembenéznie Európa keleti felének, szakértők a közeli napokra jósolják az orosz-ukrán háború kirobbanását. A legpesszimistább elemzések szerint a harc akár két nap leforgása alatt eldőlhet.

Putyin elnök úgy próbálja érvényre juttatni saját akaratát, hogy közben a nyugati hatalmak követeléseit se sértse meg, mindez azonban nem fedi el azt a tényt, hogy a hidegháború befejezése óta nem gyűlt össze ekkora (nagyjából 130–175 ezres) orosz sereg. A támadás részben Fehéroroszország felől kezdődik majd.

Egy Putyinhoz közeli forrás is azt állítja, hogy Ukrajna inváziója akár 48 óra leforgása alatt megtörténhet, de ez nem feltétlenül jár együtt megadással. A megszállt országban ugyanis gerillaháború pattanhat ki, ami még érzékeny veszteségeket okozhat az oroszoknak.

A közösségi médiában is megjelent fotók tanúsága szerint nagyobb csapatösszevonások történtek a Voronyezsi területen, Ukrajnától északkeletre. A TikTokon pedig a fehéroroszországi Recsicában lévő tankokat nézhetjük meg – hiába, ez már egy modern, 21. századi háború lesz.

Az Egyesült Államok szerint a jelenleg legalább 130 ezresre becsült orosz haderő bőven elég Ukrajna részleges vagy teljes megszállására. A gyors lerohanás pedig azt jelenti, hogy nem fognak többfelé frontok kialakulni.

A veszély növekedése láttán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is megpróbál egy kicsit udvarolni Putyinnak, és úgy tűnik, nem feltétlenül az orosz vezető nyakába akar varrni minden felelősséget.

Zelenszkij nemrég az USA-t és a nyugati hatalmakat vádolta meg azzal, hogy túlságosan is a pánik növelésére törekednek, pedig ez inkább még csak egy határ menti feszültség. Kijelentette, hogy egyelőre nincsenek tankok az utcákon, felesleges tehát hisztériát kelteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás