promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A négyéves kisfiú a pelenkát és a könyveket is megeszi - ez áll a furcsa szokás hátterében
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A ritka étkezési zavar küzdelmes velejáróit kevesen ismerik, pedig súlyos problémáról van szó.

A pica egy ritka étkezési zavar, amely során a beteg olyan dolgok iránt érez csillapíthatatlan étvágyat, amiknek egyáltalán nincs tápértékük és amiket nehezen emészt meg a szervezet. Ez az evészavar már általában kisgyermekkorban, vagy kamaszkorban kezdődik. 

William Buckley ebben a betegségben szenved és édesanyja szerint sok szakember még csak el sem ismeri a problémát.

Elmondása szerint ugyanis az orvosok azt gondolják, hogy idővel majd kinövi a gyerek ezt a ''szokását'', a helyzet viszont nem ennyire egyszerű. Kisfia próbálkozott már a matracvédők és a könyvek egy részének elfogyasztásával is, de még a játékokat is meg akarja dézsmálni, így azokat el kell előle rejtenie.

William pár hónapja már a pelenkákat is elkezdte megenni.

Az édesanya a figyelmét minden nap extrán a gyerekére összpontosítja, ami nappal még könnyebben kivitelezhető, de éjszaka már nehezére esik. A kisfiú jelenleg óvodába jár, de nemsokára olyan iskolába szeretne bekerülni, ahol kifejezetten SNI, vagyis speciális nevelésű igényű gyermekekkel foglalkoznak, mert az étkezési zavar mellett már tanulási és fejlődési rendellenességek is jelentkeztek nála. 

Szülei nehezen viselik az emberek bántó megnyilvánulásait és megdöbbenten állnak a tudatlanság előtt, ami ezt a betegséget övezi. 

Nekik is hosszú tapasztalások és kutatások útján sikerült kideríteniük azt, amit most tudnak, például tagjai egy internetes csoportnak, ami segít nekik az információgyűjtésben. William anyja, Marie Buckley bizakodóan néz a jövőbe: szerinte a történetüknek el kell jutnia az emberekhez, mert csak így tudják a nyilvánosság figyelmét felhívni erre a problémára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás