promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkerülhetetlen az orosz támadás, az amerikai diplomaták és állampolgárok távoznak Ukrajnából
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Napokon belül megindulhat az invázió az északkeleti szomszédunkban.

Az amerikai külügyminisztérium elrendelte, hogy az Ukrajnában szolgálatot teljesítő diplomaták családtagjai már január 24-én hagyják el a háborúra készülődő országot. Közeleg tehát az orosz invázió ideje, valóban csak napok választhatnak el bennünket a fegyveres konfliktus kirobbanásától.

A külügyminisztérium várhatóan azt a felhívást is közzéteszi Ukrajnában tartózkodó állampolgárainak, hogy távozzanak az országból, kereskedelmi járatokkal, ameddig ez lehetséges. Az események azután gyorsultak fel, hogy pénteken Genfben találkozott az USA és Oroszország külügyminisztere.

Közben a rendező-producerből három éve ukrán elnökké választott Volodimir Zelenszkij azzal fenyegette meg az oroszokat, hogy nagyszabású háború fog kirobbanni, ha az 1,4 millió lakosú iparváros Harkovot megtámadják.

A készülődést a nyugati hatalmak sem nézik tétlenül, napok óta áramlanak a brit és amerikai fegyverek Ukrajnába. Az USA azt is kijelentette, hogy további 200 millió dollár gyorssegélyt nyújt a védekezéshez a fenyegetett országnak.

„Erősen remélem, hogy a konfliktust békés, diplomáciai mederben tudjuk tartani. Végeredményben azonban mindez Putyin elnök döntésétől függ”

– jelentette ki Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás