promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bele lehet halni az örömbe? Veszélyes is lehet a boldogság!
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem csak a negatív érzelmek okozhatnak nagy felfordulást, olykor elég egy sokkszerű öröm is.

''Meghasad a szívem...'' - mondják sokan, amikor mélyről érkező rossz érzéseket élnek át. Azt már tudjuk, hogy a negatív érzelmek, mint a stressz, szomorúság és a szorongás mind rossz hatással vannak az egészségünkre. Sőt, az elfojtott és ki nem fejezett érzéseink elraktározódnak a sejtjeinkben és szépen fokozatosan testünk ellen fordulnak - ezért nem érdemes tartogatni ha fáj, ha jólesik. 

Az viszont új keletű felfedezés lehet, hogy a boldogság is lehet veszélyes. Persze csak akkor, ha túl nagy mértékben érkezik és hirtelen.

Főleg azoknak érdemes odafigyelni a kipattanó vidámságra, akik amúgy is szív- vagy keringési betegséggel küzdenek, ugyanis a hirtelen érkező öröm szívinfarktust is okozhat. 

Erre a szokatlan jelenségre Zürich-ben jöttek rá az ottani orvosi egyetem kutatói. Nem teljesen szívinfarktusról beszélünk, de a tünetek nagyon hasonlóak. Vigyázzunk tehát, ha esküvőt jelentünk be, vagy akár mi magunk az unokák születésének örvendünk, mert ezek mind nagy izgalmi pillanatok lehetnek. A boldogság által okozott szívproblémáknál nem tudják pontosan meghatározni a vér elzáródásának helyét. 

Szerencsére az ilyen esetek nagyon ritkán végződnek halállal, a folyamat általában visszafordítható és nem okoz hosszútávú károsodásokat.

Természetesen itt nem arról van szó, hogy fogjuk vissza magunkat a boldogságunk megélésében, de ez az eset is egy figyelmeztethet a szívrendszeri betegségek megelőzésére. Ügyeljünk táplálkozásunkra, mozgásunkra és persze a mentális jóllétünkre is, hogy csökkentsük a szív- és keringési zavarok kialakulásának esélyét. A boldogság mindenekelőtt erősíti az immunrendszert és segít legyőzni a szorongást, illetve a negatív gondolatokat! 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás