promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez az eset győzte meg az amerikai légierőt arról, hogy létezhetnek ufók
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy veterán pilóta üldözőbe vette a repülő tárgyat, de lezuhant a gépével, és életét vesztette.

1948 januárjában a mindössze 25 éves, de második világháborús veteránnak számító amerikai pilóta, Thomas F. Mantell életét vesztette repülés közben. Állítólag mindez egy ufó üldözése során történt, az USA légierejének szakembereit pedig ez a tragédia győzte meg arról, hogy érdemes komolyan venni az idegenekről szóló híradásokat.

Mantell egy P-51 Mustang harci géppel vette üldözőbe az ismeretlen repülő tárgyat, amit a hivatalos jelentés később a szigorúan titkos Skyhook meteorológiai ballonként azonosított. Pedig azt nyilván nem kellett volna ennyire elszántan követnie a pilótának, aki a nagy magasságban végül az oxigénhiány miatt elvesztette az irányítást a gépe fölött, spirálba került, és lezuhant.

1956-ban aztán elismerték, hogy Mantell az 1948-as három „klasszikus” ufóészlelés egyikének tragikus sorsú szereplője volt. Halála után pedig a közvélemény már nem a színes hírek közé sorolta az efféle beszámolókat, hanem véresen komoly fenyegetésnek tartotta az idegenek megjelenését.

A pilóta által üldözőbe vett repülő korongot több szemtanú is látta, és 80–90 méter átmérőjűnek írták le. Beszámolójuk szerint rendkívül fehérnek tűnt, és nagyjából a Hold negyedrészének megfelelő méretben ragyogott az égbolton. Amikor távcsővel is megnézték, akkor piros sávot láttak az alsó részén.

Az ufó másfél órán keresztül mozdulatlanul lebegett az adott helyen. Aztán villámgyorsan magasabbra emelkedett, becslések szerint a sebessége biztosan meghaladta a 800 km/h-t. Mantell három társával a levegőben volt, és elhatározták, hogy megközelítik az objektumot.

A pilótákkal természetesen rádiókapcsolatban voltak az irányítók. Végül csak három gép indult el a repülő tárgy felé, mert a negyedik vadászgépnek fogytán volt az üzemanyaga. Az életben maradt pilóták szerint láttak ugyan valamit, ám az olyan kicsi volt, hogy nem lehetett azonosítani.

Mantell volt az egyedüli, aki még közelebb akart menni, ehhez azonban növelnie kellett a repülési magasságát. Aztán a toronnyal állítólag közölte, hogy már látja az objektumot, amely fémes megjelenésű és irtózatos méretű, de később ezt a beszélgetést a hivatalos szervek letagadták.

Mantell 7600 méteres magasságban veszíthette el az eszméletét az oxigénhiány következtében, majd a gépe egy farmon zuhant le Kentucky és Tennessee határán. A pilóta holttestét a tűzoltók húzták ki a roncsokból. A tragédia után fél órával az ufó eltűnt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás