promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fekete Dávid megérezhette a szabadság illatát – vajon szabadlábra kerülhet végre? A bíróság döntött!
Borítókép:  YouTube / TV2 (screenshot)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Megasztár énekese a tavalyi év nagy részét rács mögött töltötte, most ismét felülvizsgálták az ügyét.

A Megasztár negyedik évadában üstökösként feltűnt Fekete Dávid nyolc hónapja van előzetes letartóztatásban. Most a Győri Járásbíróság nyomozási bírája mindezt meghosszabbította az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2022. március 6. napjáig – vette észre a Blikk.

A 35 éves énekes – Cserpes Laura korábbi férje – így tehát még két hónapig börtönben maradhat, mégpedig azért, mert a gyanú szerint több mint százmillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el.

A bíróság a mostani szigorú ítéletet, a személyi szabadság további korlátozását azzal indokolta, mert megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén Fekete Dávid a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne.

Ha bebizonyosodik a bűnössége, az énekes akár 5–10 év szabadságvesztésre is számíthat, sőt a büntetési tétel a halmazati szabályokra figyelemmel akár 15 évre emelkedhet. A bíróság azt is megállapította, hogy a gyanúsított a szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság tájékoztatása szerint Fekete Dávid védőjének szabadlábra helyezési, illetve nyomkövetővel elrendelt bűnügyi felügyelet elrendelése iránti kérelmét is elutasították. Ennek oka pedig az, hogy a bűnügyi felügyelet a nem kívánt kommunikáció (így például a tanúk befolyásolásának) kiszűrésére nem alkalmas. A határozatot a gyanúsított, a védő és az ügyész is tudomásul vette, a döntés tehát végleges.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás