promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jól van az úgy! Szikla esett a házukra, benne hagyták
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Turistalátványossággá vált a furcsa épület, mágnesként vonzotta a látogatókat.

Komoly természeti katasztrófa történt az Egyesült Államok északkeleti részén, Wisconsin államban, a Nagy-tavak környékén. Termetes sziklák indultak meg a közeli domboldalról, és az egyik pontosan beékelődött egy családi ház közepébe.

Mindez 1995-ben történt, és a két emelet magas kő azóta is ott „díszeleg” az épületben. A lakókat nyilvánvalóan zavarta, a megnövekedett turistaforgalom miatt azonban érintetlenül hagyták, a szikla pedig Fountain City valódi látványosságává vált.

A hátsó falon áttört monstrum tömegét 55 tonnára becsülik a szakemberek. Bár a szerencsétlenség idején az akkori tulajdonosok – Maxine és Dwight Anderson – éppen otthon tartózkodtak, óriási mázlijuk volt, hogy a hajuk szála sem görbült meg.

A szikla pedig a főhálószoba közepén állt meg, ennek ellenére emberéletben nem tett kárt, sőt a házat is csak elviselhető mértékben rongálta meg. Egy korabeli szemtanú szerint a kő olyan robajjal gördült le a dombról, mintha egy tehervonat érkezett volna meg.

Nagyjából 150 méteres távolságból érkezett, és a lakók pechjére a házuk éppen útban volt számára. Amikor megállt, Maxine, a dermedten álló feleség mindössze néhány méterre tartózkodott tőle.

A párt annyira sokkolták a történtek, hogy érthető módon rögtön ki akartak költözni onnan. Pedig az épületet éppen akkoriban újították fel, de így legalább viszonylag tisztességes áron tudták eladásra meghirdetni, egy hónappal a történtek után.

Talán őket is meglepetésként érte, hogy találtak vevőt a félig lezúzott házra. John és Frances Burt pedig el volt ragadtatva a közepén éktelenkedő sziklától, így nem is nyúltak hozzá. Volt legalább mi mellett fotózkodnia annak a rengeteg látogatónak, akik kifejezetten a ház miatt keresték fel a települést.

Az új tulajdonosok pénzt reméltek a nem mindennapi látványosságból, ezért a kihelyezett korsóba bárki annyi pénzt dobhatott, amennyit éppen jónak látott. Csak a közelmúltig működhetett azonban ilyen formában a ház, egyrészt a járvány kirobbanása miatt, másrészt pedig vandálok is megrongálták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás