promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Majdnem belecsapott a villám, sikerült lefotóznia is
Borítókép:  Fotó: Phil Garcia/SWNS.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Órákon át csengett a túrázó füle, hajszálon múlt az élete.

Példátlan eset történt az USA déli részén lévő Új-Mexikó államban. Egy férfinak nemcsak a közvetlen közelében csapott a villám egy hegyoldalba, de a túrázónak arra is volt ideje, hogy lefotózza, amint a több százmillió voltos „istennyila” szilánkokra robbant egy fát.

Phil Garcia a barátaival együtt kirándult, amikor a zuhogó esőben megálltak egy rövid időre. A 28 éves srác unalmában fotózgatni kezdett, és a szerencse (vagy a tökéletes időzítés) révén sikerült egy fantasztikus felvételt készítenie.

„Nagyon közel volt, éreztük a villám energiáját. Millió darabra szakította a fát, egyedül a tönk maradt belőle, ami folyamatosan parázslott” – emlékezett vissza a hátborzongató élményre Phil Garcia. A fotót még tavaly júniusban készítette, de csak a napokban posztolta ki a Facebookra – számolt be róla a Daily Mail.

Szerencséje volt, hiszen az ennyire közeli villámcsapás akár végzetes is lehetett volna számára. A villanást fülsüketítő robaj kísérte, így még elismerésreméltóbb, hogy közben volt lélekjelenléte fényképezni. Phil Garcia szerint tőlük 350–400 méterre csapott le a ménkű, és még 5 órával később is csengett tőle a füle. Amerikában évente 50–55 ember hal meg villámcsapás következtében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás