promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erzsébet királynőt megkérték, hogy köszöntsön fel egy macskát – ő pedig válaszolt is a levélre!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A brit uralkodó 100 ezernél is több levelet kap évente, és egyet sem szeretne figyelmen kívül hagyni.

Naponta mintegy 300 levelet kap alattvalóitól II. Erzsébet királynő, aki nem teheti meg, hogy közülük akár csak egyet is figyelmen kívül hagyjon. Az ügyre ráállított embereinek a legrafináltabb válaszokat kell produkálniuk, hogy a feladók még véletlenül se sértődjenek meg.

A Mirror című lappal nemrég megosztotta néhány olvasó, hogy számukra milyen visszajelzés érkezett az uralkodótól. Mivel britekről van szó, nem szabad csodálkoznunk a legőrültebb leveken sem, amelyekre természetesen mindig a megszokott udvarias választ hozza a postás.

Egy 6 éves kislány, Neve például teára hívta meg a királynőt, mintha Erzsébetnek egész nap más dolga sem lenne.

„Nem akartam szertefoszlatni az álmait azzal, hogy nem postázom a levelet. Bár magam is azt hittem, hogy egymillió év múlva sem kapunk választ”

– mesélte a gyerkőc anyukája, aki végül maga is alaposan meglepődött. Neve nevére megérkezett ugyanis a boríték a Buckingham-palotából, és Erzsébet tiszteletteljesen visszautasította a meghívást, aminek (az anya magyarázata szerint) az lehetett a legfőbb oka, hogy éppen Vilmos herceg esküvőjének napjára tervezték a teázást.

Szintén nem mostanában, hanem 1977-ben történt, hogy az akkor 9 éves Emma alaposan felbosszantotta magát. Az esőben ugyanis tönkrement az anyukája frissen készített frizurája, mert a buszmegállójuk nem volt befedve.

„Úgy véltem, hogy a királynő jelentheti a megoldást. Szóval miután otthon megszáradtam, rögtön írtam egy segítségkérő levelet Őfelségének. Azt kértem tőle, hogy ha egyszer székeket és tetőket tetetne minden buszmegállóra, akkor a miénkkel kezdje”

– emlékezett vissza a ma már 54 éves nő. Az apja szkeptikus volt abban a tekintetben, hogy valaha is választ kapnak, de a királynői levél már két hét múlva befutott. Erzsébet jelezte, hogy ez sajnos nem tartozik a hatáskörébe, ám nem sokkal később a szóban forgó megállót mégis modernizálták.

Az egyik leghülyébb kéréssel kétségkívül az az alattvaló jelentkezett, aki a macskáját akarta felköszöntetni Erzsébettel.

„Amikor 10 éves voltam, rájöttem, hogy az akkor 18 éves macskám, Sindy éppen betöltötte a 100-at cicaévekben számolva. Tudtam, hogy a királynő felköszönti a 100. születésnapjukhoz közeledő embereket, ezért kértem egy üdvözlőkártyát a macskámnak is”

– ismertette a hátteret a most 44 éves Rachel. Gyerekként természetesen komolyan vette a dolgot, Erzsébet azonban ezúttal nem. Válaszként annyi érkezett a kislánynak, hogy Őfelsége nem köszönt fel macskákat, de ő annyira büszke volt erre az egy mondatra, hogy minden osztálytársának elbüszkélkedett vele.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás