promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zacher Gábor rossz híreket közölt azokkal, akik nem oltották be magukat
Borítókép:  MTI Fotó: Mohai Balázs
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egész országban emelkedik a kórházban kezelt koronavírusos betegek száma.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben pedig az oltatlanok vannak, így a szakértők arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, az adassa be a vakcinát. Természetesen az oltottak is tudnak fertőzni, mert az ő többségükön szinte tünetmentesen megy át a betegség.

Múltkor a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Freund Tamás egy kisfilmben arról beszélt, hogy a beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Zacher Gábor sürgősségi orvos az RTL Híradónak arról nyilatkozott, hogy a jelenlegi koronavírusos betegek 95 százalékuk az oltatlanok közül kerül ki.

A szakember szerint vissza kellene vezetni a maszkhordást zárt térben. Sokan az őszi időszakban fel is szokták tenni a szájmaszkot, főleg bevásárlásnál, illetve a tömegközlekedésen. Kezet mosni persze mindig kell, de emellé az se baj, ha továbbra is tartjuk a távolságot, és időnként lefertőtlenítjük a telefonunkat, amit minden nap a kezünkbe veszünk.

A közösségi élet úrjaindításáért felelős operatív törzs vezetője, Novák Katalin elmondta az RTL Híradó kérdésére, hogy nem terveznek jelenleg szigorító intézkedéseket bevezetni, de ha látni fogják ennek a szükségességét, akkor ezen változtatni fognak.

Novák Katalin hozzátette, hogy ha később szigorításokra is kerül sor, akkor maximum a védettségi igazolványnak szánnak majd fontosabb szerepet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás