Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zacher Gábor rossz híreket közölt azokkal, akik nem oltották be magukat

Zacher Gábor rossz híreket közölt azokkal, akik nem oltották be magukat

Élet

Zacher Gábor rossz híreket közölt azokkal, akik nem oltották be magukat

Élet

BTP 18:58

Az egész országban emelkedik a kórházban kezelt koronavírusos betegek száma.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben pedig az oltatlanok vannak, így a szakértők arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, az adassa be a vakcinát. Természetesen az oltottak is tudnak fertőzni, mert az ő többségükön szinte tünetmentesen megy át a betegség.

Múltkor a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Freund Tamás egy kisfilmben arról beszélt, hogy a beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Zacher Gábor sürgősségi orvos az RTL Híradónak arról nyilatkozott, hogy a jelenlegi koronavírusos betegek 95 százalékuk az oltatlanok közül kerül ki.

A szakember szerint vissza kellene vezetni a maszkhordást zárt térben. Sokan az őszi időszakban fel is szokták tenni a szájmaszkot, főleg bevásárlásnál, illetve a tömegközlekedésen. Kezet mosni persze mindig kell, de emellé az se baj, ha továbbra is tartjuk a távolságot, és időnként lefertőtlenítjük a telefonunkat, amit minden nap a kezünkbe veszünk.

A közösségi élet úrjaindításáért felelős operatív törzs vezetője, Novák Katalin elmondta az RTL Híradó kérdésére, hogy nem terveznek jelenleg szigorító intézkedéseket bevezetni, de ha látni fogják ennek a szükségességét, akkor ezen változtatni fognak.

Novák Katalin hozzátette, hogy ha később szigorításokra is kerül sor, akkor maximum a védettségi igazolványnak szánnak majd fontosabb szerepet.

Borítókép: MTI Fotó: Mohai Balázs