promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felmondott a munkahelyén, bosszúból 30 kiló apróval fizették ki
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A főnök alighanem viccesnek gondolta a dolgot, a kommentelők viszont simán suttyónak tartják őt emiatt.

Boldog lehetett az az alkalmazott, akinek az utolsó fizetését csupa aprópénzben adta oda vicces kedvű főnöke egy dublini bárban. A majonézes dobozban kapott apró kis híján 30 kilót nyomott. A srác természetesen kénytelen volt elfogadni, hiszen érvényes fizetőeszközökről van szó.

Fotó: twitter.com/rianjkeogh

Rian Keogh az utolsó napját töltötte munkahelyén, és a búcsú alighanem örökre emlékezetes marad számára a töméntelen 5 centes miatt. A Twitterre is kitette a főnökével való üzenetváltását, amelyben a neki járó pénz sorsáról beszélgettek.

„Ahogy a múltkor is megígértem, kedden az utolsó centig elszámolok veled”

– érkezett a munkaadótól a megnyugtatónak tűnő ígéret, és Rian akkor még nem sejtette, hogy az utolsó centet szó szerint kell érteni. Eddig 600-nál is több hozzászólás érkezett a posztjára, ezek többségét azonban nem lehet idézni, hiszen szimpla káromkodásokról van szó.

Amikor a srác megérkezett hajdani munkahelyére, a pénz már a bejárati ajtónál várta. Egykori főnöke jellemét ismerve nem nagyon csodálkozott a dolgon, bár nyilván számára is feladja a leckét, hogy mit kezdjen ennyi apróval. Az egyik hozzászóló szerint a bárban kellene elköltenie.

Az érintett szórakozóhely nem fűzött magyarázatot a dologhoz, néhány kommentelő viszont feljelentést javasolt az ügyben. Rian ezt azonban nem teheti meg, hiszen munkaadója a törvény betűje szerint járt el, és készpénzt adott neki, ahogyan a srác kérte.

Mekkora összegről lehet szó? Erre az érintett nem tért ki, de ha levonjuk a majonézes vödör tömegét, akkor is bő 29 kiló apróról beszélünk. Mivel egy 5 eurócentes 3,92 grammos, így az egykori alkalmazott körülbelül 7400-at kaphatott belőlük. Ez nagyjából 370 euró, vagyis 130 ezer forint.

„Valószínűleg a főnököd is nagyon nehezen talált munkaerőt, mint sokan ebben az országban. Remélhetőleg ezt a posztot rengetegen látják majd, és a jelentkezők messzire elkerülik azt a helyet”

– mutatott rá a közösségi média erejére egy hozzászóló.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás