promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Annyira nincsen postai kézbesítő, hogy már 755 ezres fizetésért keresik az embereket
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországról is várják a jelentkezőket, de szükség van hozzá egy kis német nyelvtudásra, na meg jogosítványra.

Elektromos csomagszállító autó van elég Németországban, sofőr azonban nincs, ezért még Magyarországról is toboroznak embereket – számolt be róla az RTL Klub híradója.

A csatorna megkeresésére a Deutsche Post elmondta, hogy különösen a nagyvárosokban és a környékükön kihívás megtalálni a megfelelő munkaerőt, ezért több európai országból is várják a jelentkezőket.

A Deutsche Post támogatást nyújt a németországi beutazásban és segít a szálláskeresésben is.

A legfontosabb feltételek között ott van a jogosítvány, és persze hogy az ember legalább alapszinten jól kommunikáljon németül. Heti öt nap a munkavégzés, és a cég 3-6 hónapos szerződést kínál. Az RTL számításai szerint a fizetés sem rossz, mivel bruttó 755 ezer forintot vihetnek haza a sofőrök egy hónapban.

Itthon a kézbesítők bruttó átlagkeresete 250 ezer forint, de persze mindig hozzáteszik, hogy a kinti megélhetést is be kell kalkulálni, és ott bizony drágább az élet, mint nálunk.

A szakszervezetek szerint az idősebb munkavállalók többségét nem vonzza az ajánlat, mert nem beszélnek németül, a fiatalok közül viszont sokan már most is az osztrák postánál helyezkedtek el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás