promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szeptember 11: több celeb hatalmas mázlival élte túl az ikertornyok összedőlését
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Michael Jackson elaludt, Mark Wahlberg lemaradt az egyik tragikus sorsú repülőgépről.

Kevésbé ismert, hogy azon a bizonyos szeptember 11-i reggelen jó néhány celeb is a Világkereskedelmi Központ (WTC) összeomló tornyai alatt lelhette volna halálát 2001-ben. Szerencséjük volt, miközben csaknem 3000 ugyancsak ártatlan civilnek nem.

A popkirály Michael Jacksonnak üzleti találkozója lett volna aznap az ikertornyok egyikében. De elaludt, a körülötte lévőknek pedig nem volt tudomásuk a meetingről, ezért nem is keltették fel az extravagáns énekest.

Az anyukájának azonban derengett valamit, ezért a merénylet után rémülten hívta fia szállodai szobáját. Jackson aztán megnyugtatta, hogy teljesen jól van, hiszen el sem ment a találkozóra. Az előző éjjel éppen az édesanyjával beszélgetett nagyon sokáig, ezért nem tudott időben felkelni.

Az énekest természetesen ugyanúgy megrázták a történtek, mint a világ közvéleményét. Nagyjából 30 ott tartózkodó rajongójának gyorsan szobákat is foglalt egy New Jersey-i hotelben, és ételt, valamint mozijegyeket is ajándékozott számukra.

Az Angliából, Franciaországból, sőt Japánból érkezett fanok persze elaléltak a gesztustól. Jackson azonban – a marketingesei tanácsa ellenére – még egy sajtóközleményt sem volt hajlandó kiadni a valóban nemes tettről.

Hasonlóan ijesztő a színész Rob Lowe esete (őt egyebek mellett a Szent Elmo tüze című romantikus drámából ismerhetjük), aki 11 nappal korábban azon a repülőn utazott, amelyet később a terroristák fegyverként használtak a WTC ellen.

Az izompacsirta fenegyerek, Mark Wahlberg még közelebb állt a halálhoz. Ő ugyanis eredetileg az American Airlines Bostonból Los Angelesbe tartó 11-es járatára váltott jegyet, vagyis arra a gépre, amelyet aznap az északi toronyba vezettek a terroristák, 92 utas halálát is okozva.

Wahlberg az utolsó pillanatban változtatta meg tervét, és ezzel életben maradt. Később egy interjúban – ízléstelenül hencegve – azt sugallta, hogy ha maga is a repülőn lett volna, akkor a terroristák nem téríthették volna el, mert leszámolt volna velük.

Sarah Ferguson yorki hercegnének (a mostanában szexuális visszaéléssel vádolt András yorki herceg hajdani feleségének) irodája volt az egyik torony 101. emeletén. Szeptember 11-én is ott kellett volna tartózkodnia, ám elhúzódott egy interjúja az NBC-nél, ezért még csak az épület felé tartott, amikor az első gép becsapódott.

A Family Guy című sorozat megalkotója, Seth MacFarlane szintén arra a járatra foglalt helyet, amelyre Mark Wahlberg, de csodával határos módon ő is lemaradt a tragikus sorsú repülőről.

Ennek prózai oka volt: az előző este ugyanis olyan sokat ivott, hogy képtelen volt időben elindulni a repülőtérre. Le is késte a gépét nagyjából 10 perccel, így csak a következővel tudott Los Angelesbe utazni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás