promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rémálom a toronyban: 15 emeletnyi zuhanást élt túl egy férfi
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Világkereskedelmi Központ összeomlását vele együtt csak 16-an úszták meg élve.

Hogyan lehet túlélni 15 emeletnyi zuhanást? Ezt mesélte el a New York-i Világkereskedelmi Központ (WTC) elleni terrortámadás egyik elszenvedője, aki 20 évvel ezelőtt maga is a romhalmazzá vált ikertornyok egyikében dolgozott.

Pasquale Buzzelli szerencsésnek mondhatja magát, hiszen összesen 16 túlélője volt a brutális repülőgépes támadásnak, amely közel 3000 ember életét követelte. A most 52 éves férfi újra felidézte élete legszörnyűbb napját.

Éppen az északi torony 64. emeletén lévő irodája felé igyekezett, amikor az Al-Káida terrorszervezet emberei egy eltérített utasszállító gépet belekormányoztak a WTC komplexumába 2001. szeptember 11-én.

Pasquale szerencséje talán az volt, hogy a liftben tartózkodott a becsapódás idején. A felvonó rázkódni kezdett, a fények vibráltak, és a benne lévők néha úgy érezték, hogy pár métert visszazuhannak.

A férfi felhívta hét hónapos terhes feleségét, hátha ő a tévéből több információval rendelkezik. Sejteni lehetett ugyanis, hogy nem kisebb problémáról, hanem világrengető eseményről van szó.

„Ó, Istenem, egy repülőgép csapódott az épületbe!”

– kiáltotta az asszony a telefonba. A liftben lévők erre gyorsan kimenekültek, és a lépcsők felé vették az irányt. Lefelé rohanva egy tűzoltóba botlottak, aki szintén arra biztatta őket, hogy meneküljenek ki az utcára.

„Hamarosan az épület erősen remegni kezdett, ezért beugrottam egy sarokba, hogy két oldalról védve legyek, és magzatpozícióba kuporodtam. Hallottam, ahogy a fal mellettem megreccsen, aztán a padló eltűnt alólam. Továbbra is össze voltam kuporodva, és csukva tartottam a szememet”

– idézte fel Pasquale a csodás megmenekülése körülményeit. Nagyjából 15 emeletet zuhant, de kisebb égési sérülésekkel és egy törött lábcsonttal megúszta a horrort. Két óra múlva nyerte vissza az eszméletét, segítségért kiáltott, így talált rá egy tűzoltó.

A közel 190 centi magas és 110 kilós férfi szerencséjén mindenki megdöbbent, hiszen senki sem gondolta már, hogy élő civilre bukkannak a romok alatt. Pasquale néhány hónap alatt testileg rendbe jött, de a lelki megrázkódtatásokat máig nem heverte ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás