Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ismét megkeseríthetik az életünket az internetes csalók - Ha ilyen emailt kapsz semmiképp ne kattints rá!

Ismét megkeseríthetik az életünket az internetes csalók - Ha ilyen emailt kapsz semmiképp ne kattints rá!

Élet

Ismét megkeseríthetik az életünket az internetes csalók - Ha ilyen emailt kapsz semmiképp ne kattints rá!

Élet

Promotions 07:37

Ha nem figyelünk csúnyán megüthetjük a bokánkat a legújabb ​Covid-igazolványra hivatkozó internetes csalók miatt. 

Nemzeti Kibervédelmi Intézet figyelmeztetést adott ki a legújabb internetes csalásra, amely több millió magyar ember életét keserítheti meg. A technika fejlődésével már egyáltalán nem furcsa, hogy szinte mindent digitális módon, az internet segítségével intézünk el. Legyen szó a csekkek befizetéséről, vagy online vásárlásról, pár kattintással megoldható az egész. Ennek ellenére korántsem veszélytelen. Még mindig akadnak olyan internetes csalók, akik körmönfont trükkökkel hozzájutnak az adatainkhoz. 

Az NKI szerdán közölte, hogy több bejelentést kaptak olyan "trójai vírust terjesztő" e-mailekről, amelyek az Európai Unió által kiadott digitális "Covid-bizonyítványra" hivatkozva kísérlik meg az emberek megtévesztését. - írja az MTI.

Az eddig jelzett esetek alapján a levelek látszólagos feladója a covid.bizonyitvany@ugyfelkapu.gov.hu e-mail cím, a levél tárgya pedig "Covid vakcina digitális tanúsítvány" 

A levélben a csatolmány megnyitását követően, az "áldozat" eszközére egy tömörített fájl töltődik le, amelyben az úgynevezett Lokibot trójai típusú vírus egyik variánsa található. Az ilyenek elsődlegesen információgyűjtő kémprogramok, amelyek - többek között - a billentyűleütések figyelésére is képesek. 

Az NKI azt javasolja, soha senki se kattintson az e-mailben érkező hivatkozásokra, amelyek ismeretlen állományok letöltését vagy bejelentkezési, személyes, egyéb adatok megadását kérik. Minden esetben külön rá kell keresni az érintett cég, vagy szervezet hivatalos weboldalára, és ott bejelentkezve ellenőrizni a kapott üzenet valódiságát.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria