promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Önbizalomhiánnyal küzdesz? Fogyás és szépészeti beavatkozások nélkül is lehetsz magabiztos
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hogyan érezzük jól magunkat a bőrünkben, ha folyamatosan olyan szépségideálnak vagy elvárásoknak kell megfelelnünk, amiknek csak nagyon kevesen képesek? Adunk pár tippet, amik segítenek megerősíteni az önértékelésedet.

1. Hajlamosak vagyunk elfelejteni a dicséreteket, ellenben a negatív kritikák azonnal bevésődnek. Ne a hibákra koncentrálj, hanem a jó dolgokra! Csak azoknak az embereknek a véleménye érdekeljen, akik szeretnek és közel állnak hozzád! Ők adják a valós visszajelzést.

2. Nem tudod elképzelni, hogy full smink nélkül lépj ki az utcára, mert anélkül már nem is érzed magad szépnek? Kezdetnek próbáld ki, hogy csak otthon mászkálsz smink nélkül. Hamar hozzászoksz a természetes arcodhoz, és meglátod, a legtöbb embernek fel se tűnik majd, hogy nem vagy kifestve. Nem kell teljesen kiiktatni a make-upot az életedből, de próbáld csak a természetes vonásaidat kiemelni, nem pedig elfedni azokat. Amint magabiztosan vállalod az arcod, megváltozik a kisugárzásod, ami a legtöbb ember számára nagyon is vonzó.

3. Merd megmutatni magad! Az önelfogadáshoz muszáj lépéseket tenni, még ha aprókat is. Ha nem teszed próbára magad, nem mersz kilépni a komfortzónádból, hiába vágysz az elismerésre. Kudarcok mindenkit érnek, de enélkül nincs sikerélmény sem.

4. Ne legyenek irreális elvárásaid magaddal szemben. Nem akkor vagy szerethető, ha tökéletes vagy, nem csak akkor vagy szép, ha megfelelsz az éppen aktuális szépségideálnak. Találd meg a határaidat és ahhoz képest hozd ki magadból a legtöbbet.

5. Gondold végig, milyennek látod magad! Mit szeretsz magadon, mik a jó tulajdonságaid? Ezek mind értékek! Olyan emberek társaságát kell keresni, akiknek tetszenek ezek az jó tulajdonságok, és jól érzik magukat a közeledben. Nem lehet mindenkinek megfelelni, tetszeni, de mindig lesznek olyan emberek, akiknek tetszik az, amilyen te vagy, amit te nyújthatsz a számukra. Már rossz, ha azt a kérdést teszed fel magadnak: milyen legyek? Az az emberi kapcsolat, amiben a másiknak változnia kell ahhoz, hogy elfogadják, halálra van ítélve. A jó kérdés az, ki az, aki szereti azokat a tulajdonságokat, amiket te képviselsz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás