promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megcsaltak? Így szerezd vissza az önbecsülésed!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt szoktuk mondani, mindkét fél tehet arról, ha kapcsolatban feltűnik az a bizonyos harmadik. Még ha el is ismerjük, mi is hibáztunk, attól még igencsak megtépázza az önbizalmunkat a félrelépés. Íme pár ötlet, hogy jobban érezd magad ebben a kiborító helyzetben is.

Ne csak magadban keresd a hibát!

Nem arról szól a történet, hogy te nem vagy elég szép, kívánatos. A megcsalások túlnyomó része épp abból fakad, hogy a másik fél nem érzi magát elég jónak, nem kap elég figyelmet. A harmadiktól az újdonság varázsát kapja, önbizalmat, az ismerkedés azon részét, amikor a legjobb oldalunkat mutatjuk egymásnak. Ettől függetlenül mindig jól jön egy kis frissítés – legyen az egy új frizura vagy egy csinos ruha. Akárki akármit mond, ilyen helyzetekben igenis fontos a külső megerősítés, néhány elismerő pillantás, bár a valódi problémát nem ez fogja megoldani.

Mozgás!

Sportolj rendszeresen, de ne azért, mert nem vagy elég csinos, és azonnal le kell dobni a felesleges kilókat. A testmozgás egész egyszerűen jót tesz a lelkednek – nem csak krízis idején. Feltöltődsz energiával, a test boldogsághormonokat kezd termelni. A legjobb, ha a kedvenc zenéidre kezdesz el a szabadban futni, de a csoportos órák is beválhatnak, főleg, mivel ott nem maradsz egyedül a gondolataiddal. Az már csak hab a tortán, hogy közben az alakod is formálódik.

Sértődés helyett beszélgetés

Nem fogod jobban érezni magad, ha soha többé nem akarsz a pasiddal szóba állni, mert millió kérdés marad benned. Célravezetőbb leülni, és megkérdezni tőle, miért tette. Szerinte, te miben voltál hibás? Ha nem is sikerül helyreállítani a kapcsolatotokat, legalább választ kapsz a miértekre, amiből mindketten tanulhattok.

Csak semmi bosszú!

Ha nem csupán megcsaltak, de el is hagytak a harmadik fél miatt, légy dühös, haragudj a világra, a harmadikra, a pasidra! Sírj nyugodtan, amikor csak jólesik! Viszont felejtsd el, hogy betartasz az újdonsült párnak, ne adj’ isten, bosszút forralsz. Ne is próbáld visszakönyörögni magad, vagy az exed előtt szidni az új barátnőt. Átmenetileg ugyan enyhíti a fájdalmad, de hosszú távon csak tovább rombolja az önbecsülésedet, mert megalázó helyzetbe hozod magad. A fájdalmat nem lehet megúszni, de így legalább emelt fővel szállhatsz ki a kapcsolatból, ami jót tesz az önbecsülésednek is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás