promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5 jel, hogy a kapcsolatod a szakítás szélén áll
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A párkapcsolat nem akkor ér véget, amikor elmúlik a szerelem. Helyét felválthatja az erős kötődés, szeretet, az összetartozás érzése. Akadnak azonban olyan tényezők, melyek egyszerűen nem teszik lehetővé két ember harmonikus együttélését. Ha te is ezeket tapasztalod, akkor ideje elgondolkodni azon, hogyan tovább.

1. Unalom

Természetesen nem kell mindig valamilyen közös elfoglaltságot találni, de nagy bajt jelez, ha már nincs közös beszédtémátok, vagy ha le is ültök kettesben, egyszerűen untat a párod mondandója.

2. Inkább nélküle

Ha szívesebben tervezel programokat a barátaiddal, mint a kedveseddel, sőt, otthon is kerülöd a társaságát, és csak idegesít, amikor végre hazatér, akkor komoly gondok vannak a párkapcsolattal.

3. Intimitás hiánya

Nem esik jól az ölelése, a csókja? Nem kívánod vele a szexet, vagy egyenesen undort érzel, amikor közeledik? Meglehet, hogy egyszerűen csak túl sok a stressz az életedben, de ha ez nem áll fenn, és akármilyen figyelmes is a partnered, nem sikerül visszahozni a tüzet, akkor nincs sok értelme rabolni egymás idejét.

4. Szagos kérdés

Két ember vonzalmának az alapja az, hogy szeressük egymás illatát. Ha ez nincs meg, akkor lehet húzni a kapcsolatot, mondván, mennyi egyéb jó tulajdonsága van a másiknak, de előbb utóbb megundorodhatunk a párunktól, ami az ő önbizalmának sem tesz jót.

5. Hiányzik a tisztelet

A párkapcsolatban a bizalom mellett rendkívül fontos egymás kölcsönös tisztelete és elfogadása. Ezek nélkül nem tudunk a kapcsolatban együtt fejlődni, csupán a játszmák, egymás bántása, a másik önbecsülésének aláásása uralja majd az együttélést. Erre mindkét fél rámehet hosszú távon.

Ha számos pontban magatokra ismertél, de úgy érzed, még valami összetart kettőtöket, érdemes párterapeuta segítségét kérni: egy szakember olyan mélyen gyökerező problémákra mutathat rá, olyan kommunikációs módszereket és megoldásokat taníthat, melyek kimozdíthatnak benneteket a hullámvölgyből, ha mindketten erre vágytok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás