promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Terjed a Delta-variáns, mutatjuk, kik vannak a legnagyobb veszélyben
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mostanában egyre több beoltott ember van halálra rémülve a koronavírus egyre gyorsabban terjedő Delta-variánsától, valamint a Covid egyéb, új hullámaitól. A CNN-en nemrégiben megjelent cikk szerint azonban azoknak a személyeknek kell a leginkább aggódniuk, akik semmilyen vakcinát sem kaptak. 

A kutatók szerint még nagyon messze van a járvány vége. A koronavírus Delta-variánsaként emlegetett mutáció legalább kétszer fertőzőbb, mint a vírus eredeti törzse, ami azt jelenti, hogy gyorsabban fertőz, és súlyosabb tüneteket okoz, mint az eredeti változat.

Az olyan régiókban azonban, ahol magas az oltási arány, a legrosszabbon már túlvagyunk, legalábbis állítólag. Bár a jövőben valószínűleg világszinten ismét erőteljesen fog növekedni a fertőzöttek száma, az új vírushullámok már nem lesznek olyan halálosak, köszönhetően a magas átoltottsági rátának. 

A tudósok szerint a halálozási arány leginkább a be nem oltott felnőttek körében fog növekedni. Fontos azonban azt is megjegyezni, hogy bár a vakcinák rengeteg életet mentettek meg, mégsem 100 százalékosan hatékonyak. 

Védelmet nyújtanak – ez a védelem azonban nem tökéletes.

Az oltások azonban drasztikusan csökkentik a kórházi kezelések és a halálozások kockázatát. 

„A negyedik hullámra készülve a legsürgősebb feladat azon emberek beoltása lenne, akik egyáltalán nem kaptak még védőoltást koronavírus ellen” 

– javasolják közösen kiadott közleményükben a magyar szakértők. 

„Tekintettel az ellátórendszer véges kapacitására, a közlemény szerint mindenképpen prioritást élvez a még be nem oltott személyek vakcinációja, ami után következhet a Sinopharm-vakcinával oltott idősek oltása. Utóbbi lépést azzal indokolják, hogy hazai vizsgálatok alapján úgy tűnik, nem mindenkinél alakul ki megfelelő számú ellenanyag a kínai vakcina hatására” 

– olvasható a hazipatika.com oldalán. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás