promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Válás után irány a randi app! Ezekre figyelj, hogy sikeres legyen a netes társkeresés!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem árt megfogadni az alábbi tanácsokat, ha netes társkeresőn keresed a szerelmet.

Ahhoz, hogy párt találjunk, az első és legfontosabb, hogy akkor vágjunk bele a keresésbe, amikor már feldolgoztuk a válást, a szakítást. Így nem az elvesztett kapcsolatot akarjuk „folytatni” egy újjal, és nem is a külső megerősítést keressük a veszteség után. Jó, ha képesek vagyunk megfogalmazni, mik az elvárásaink, ismerjük a határainkat, az erősségeinket és a hiányosságainkat egyaránt.

Milyen képet töltsünk fel magunkról?

  • Teljesen természetes, hogy mindannyian a lehető legjobb oldalunkat szeretnénk mutatni. A képszerkesztő appok és filterek világában még nagyobb a kísértés, hogy ügyesen feljavítsuk a valóságot. Azonban, amikor társkereső oldalra regisztrálunk, inkább hanyagoljuk ezek használatát, hiszen az a cél, hogy olyasvalakit találjunk, akinek a személyes találkozó során is tetszünk majd.
  • Készítsünk olyan fotót, ami hangsúlyozza az erősségeinket!
  • A mosolygós, nevetős képek vonzóvá tesznek minket mások szemében: természetességet, jó kedvet sugároznak, ami a legtöbb embernek nagyon bejön.
  • Friss fényképet töltsünk fel, véletlenül se 10 évvel korábbit, vagy amin 10 kilóval kevesebbek vagyunk, mint a valóságban.
  • Hanyagoljuk a napszemüveges profilképek használatát, mert az rejtőzködésre utal.
  • Mutassunk magunkról nyugodtan teljes alakos fotót is!
  • Jó, ha van fent rólunk olyan kép, ami kapcsolódik egy számunkra fontos tevékenységhez, hobbihoz.

Milyen legyen a bemutatkozás?

  • A társkereső oldalak algoritmussal dolgoznak, azaz a feltöltött információk alapján ajánlják fel azokat a lehetséges partnereket, akik a legnagyobb eséllyel passzolnak hozzánk. Ezért lényeges, hogy ne írjunk magunkról valótlan dolgokat, csak azért, mert jól hangzik, vagy jól mutat az oldalon.
  • Ne írjunk kisregényt magunkról, helyette törekedjünk arra, hogy a ránk leginkább jellemző tulajdonságokat mutassuk be.
  • Ha jó a humorunk, akkor bátran mutassuk meg, de ha nehezünkre esik poénkodni, inkább hanyagoljuk, mert csak erőltetett lesz a bemutatkozás.
  • Írjuk le őszintén, miért regisztráltunk! Akkor is, ha csak futó kalandot keresünk, és akkor is, ha komoly kapcsolatra vágyunk. Ne áltassuk feleslegesen a másikat!

A kezdetek

  • Ha megtetszik valaki, nyugodtan írjunk rá, hiszen nincs veszítenivalónk.
  • Szánjunk időt legalább arra, hogy megnézzük az adatlapokat, mielőtt kikukáznánk valakit! A jobbra-balra húzós app nagy hibája, hogy csak az első, külsőségeken alapuló benyomásé a főszerep. Holott simán elképzelhető, hogy egy fizikailag kevésbé megnyerő emberhez kezdünk el vonzódni, mert teljesen egy hullámhosszon vagyunk.
  • A társkereső oldalak végeláthatatlan felhozatala szorongást kelthet: mi van, ha lemaradunk valakiről, akivel lehet, hogy összepasszolnánk. Mégsincs értelme egyszerre több vasat tartani a tűzben, mert hosszú távon csak összezavar, és elveszítjük az ismerkedés varázsát. Nyugodtan hallgassunk a megérzéseinkre!
  • Ne húzzuk hetekig a személyes találkozót, hiszen ott derül ki, működik-e a kémia. Ráadásul a chatelés még emojikkal teletűzdelve is félreértésekhez vezethet.
  • Ha nem válik be a randipartner, tiszteljük meg azzal, hogy ezt vele is közöljük, nem pedig – a könnyebb utat választva – ghostingolunk.

Végezetül, ne essünk kétségbe, ha a sokadik randipartnerünkben is csalódunk! A nagyszámok törvénye alapján természetes, hogy nem akadunk rá azonnal a megfelelő társra. Ne kudarcként könyveljük el a rossz randikat, sokkal inkább lehetőségként, tapasztalatszerzésként. Közben figyeljük magunkat, hogy milyen helyzet, mit vált ki belőlünk, hogyan reagálunk! Hiszen ezzel fejlesztjük az önismeretünket is, egyre tisztábban látjuk, mi az, amire vágyunk, és ki illik igazán hozzánk. Ez minden párkapcsolat alapja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás