promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő eredmény: ezek a leggyakrabban kihúzott számok az ötöslottón a 15. héten - és megvan az abszolút befutó szám is
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdekes statisztika, bár valószínűleg haszontalan. A babona és horoszkóp, illetve a számok misztikuma azonban mindennapi velejárója a 21. század abszurdumának, amit életnek hívunk, néha meg mindennapoknak.

Új sorozatunkban kicsit babonás dologra vállalkozunk, megnézzük, hogy 2000 óta milyen számokat húztak ki az ötös- és hatoslottó sorsolásain. Ebben az érdekes kísérletben a Szerencsejáték Zrt. statisztikáit fogjuk segítségül hívni. Már előre jelezzük, hogy semmiféle elméleti megközelítést nem hívunk segítségül, hiszen lehetetlen megmondani, korábbi húzásokból következtetni, hogy milyen számokat fognak kihúzni ezen a héten a stúdióban.

Viszont érdekes és szórakoztató lehet megnézni, hogy a statisztikákból milyen információkat tudunk kinyerni. Van-e legalább egy csöppnyi csírája is a rendnek a kihúzott számokban? Valószínűleg a válasz az, hogy nincs, mindenesetre megpróbálunk valamilyen végkövetkeztetésre jutni a cikk végén.

Mivel a 21. században, a posztmodern széttört valóságok tengerén hatványozottan igaz egy soha be nem futott punkzenekar legendásan kevés embernek valamit is mondó szövege, miszerint "a babona és a horoszkóp meséli el, hogy mi a napi gond".

A 15. héten a 21. században mindössze egyszer született telitalálatos szelvény, méghozzá 2016-ban, akkor a szerencsés nyertes több mint 783 millió forintot nyert.

És hogy mik voltak a nyerőszámok? 8, 33, 57, 62, 66

Az elmúlt húsz évben a kisorsolt 105 szám közül a 15. héten nagyon kevés volt 10 alatti, 21 alkalomból mindössze hatszor szerepelt a nyerőszámok között 10 alatti szám, egyszer esett meg, hogy két ilyen szám is benne volt a nyerő ötösben. Egy 10 alatti szám szerepelt kétszer a kihúzott számok között, ez a szám az ötös volt.

A rapid statisztikánk szerint a 21. században 10 és 20 között is nagyon kevés számot húztak ki, a 105 nyerőszámból mindössze 6 jött közülük, a 19-est kétszer húzták ki.

A legtöbb szám a 20 és 79 közé esett, összesen 83 szám jött a "nyerőzónából" Itt már sűrűsödik a mezőny, a legtöbb kihúzott nyerőszám húszassal és harmincassal kezdődött, ebbena zónában a legtöbbször a 31-et és a 37-et húzták ki, előbbit négyszer, utóbbit pedig háromszor.

Érdekesség, hogy a negyvennel kezdődő számok között volt a legtöbb triplázó a 21. században a 15. héten, a 47-et, a 48-at és a 49-et is háromszor-háromszor húzták ki az elmúlt 21 évben a 15. héten.

És hogy melyik számot húzták ki a legtöbbször a 15. héten? A 77-et, méghozzá ötször.

Összegezve: a 15. héten nem nagyon húznak ki 10 alatti számokat, főleg 20 feletti számokat szereti Fortuna, ebből a zónából is előszeretettel válogat húszszal és harminccal kezdődő számok közül, miközben a hetvennel és a nyolcvannal kezdődő számokat sem szereti nagyon. Fő kedvence a 77, de imádja még a 31-et, a 37-et, a 48-at és a 49-et is, meg persze az 50-et és a 65-öt is.

Persze semmi sincs kőbe vésve, ez pedig csak egy gondolatkísérlet volt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás