promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ne már! Hátborzongató véletlenek: ilyenek tényleg megtörténhetnek?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezek a történetek biztosan meggyőznek arról, hogy a sors gyakran csúfolódik velünk.

Az rendben van, hogy a világ egyik leghíresebb focistájának három gyereke születik – de az már mégiscsak szokatlan, hogy mindhárom csöppség (öt éven belül) éppen április 8-án látta meg a napvilágot, nem?

Antoine Griezmann esete furcsa, de nem kirívó, a világtörténelem tele van meghökkentő véletlenekkel. A legismertebb Abraham Lincoln esete, akit 1860-ban választottak elnökké, és 1865-ben merénylet áldozata lett. Amíg a Fehér Házban lakott, elvesztette egy fiát. Magát az elnököt a Ford színházban lőtték fejbe, a felesége jelenlétében. Az utóda Andrew Johnson lett.

A szomorú történet 100 év múlva megismétlődött. John F. Kennedyt 1960-ban választották elnökké, és szintén merénylet áldozatává vált. A Fehér Házban lakott, amikor elvesztette koraszülött kisfiát, a háromnapos Patrick Bouvier-t. Az elnököt Dallasban lőtték fejbe, mert óvatlanul egy nyitott Ford Lincoln kocsiban utazott. A merényletnél jelen volt a felesége is, Kennedy utóda pedig Lyndon B. Johnson lett.

Violet Jessop gyerekkorában tbc-ben szenvedett, és az orvosok nem adtak neki sok időt, de a lány mégis túlélte a betegséget. Később is szerencsésnek bizonyult. 1910-ben az Olympic nevű hajón kapott állást, amely egy évvel később összeütközött egy hadicirkálóval, de csodával határos módon nem süllyedt el.

Ellentétben a Titanickal, amely 1912-ben emlékezetes balesetet szenvedett. Violet is ott volt a fedélzetén, és azon 705 ember közé tartozott, akiknek jutott mentőcsónak. A lány az elmerülő hajót látva arra gondolt, hogy

rajta maradt a fogkeféje.

1916-ban az Olympic és Titanic testvérhajójának számító Britannickal futott német aknára. A gőzös egy óra alatt elsüllyedt, és Violetnek ezúttal nem jutott mentőcsónak. Beugrott hát a vízbe, és – bár komolyan beverte a fejét – végül ezt a kalandot is túlélte.

Az író Mark Twain 1835-ben született, abban az évben, amikor a Halley-üstökös is a Földünk közelében járt. Az égitest legközelebb 1910-ben látogatott meg bennünket – vagyis Mark Twain halálának évében, és az író ezt a furcsaságot előre meg is jósolta.

A zseniális Stephen Hawking elméleti fizikus napra pontosan Galilei halála után 300 évvel született. Bár szörnyű betegsége miatt nem jósoltak számára hosszú életet, végül 2018. március 14-én hunyt el

– napra pontosan Einstein születésének 139. évfordulóján.

Az első világháborút a britek is alaposan megszenvedték, hiszen egymillió embert vesztettek a pusztítás során. Az első katonai áldozat a 17 éves John Parr volt, aki egy belga temetőben lelt örök nyugalomra. Az utolsó brit elesett katonaként a 30 éves George Edwin Ellisont regisztrálták, akit 4 évvel később ugyanabba a belga temetőbe temettek – éppen Parr mellé.

És a végére jöjjön egy vicces történet egy 10 éves angol kislányról. Laura Buxton az udvarukon állva ráírta egy piros léggömbre, hogy „térj vissza Laura Buxtonhoz”, majd a lufit felengedte a magasba. A léggömb nagyjából 230 kilométert sodródott dél felé, majd leszállt egy 10 éves kislány házának udvarán.

Őt szintén Laura Buxtonnak hívták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás