Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Meddig kell még várni a strandok nyitására?

Meddig kell még várni a strandok nyitására?

Élet

Meddig kell még várni a strandok nyitására?

Élet

Promotions 15:34

Szinte minden embert érintenek az elhúzódó koronavírus-járvány miatti kényszerű korlátozások és rengeteget hallunk a vendéglátó szektor tragikus helyzetéről, de mi a helyzet a fürdőkkel és strandokkal?

Hosszú szünet után, a napokban végre újranyithattak ugyan a boltok és egyes szolgáltatók, a vendéglátósokra és a turizmusból élőkre azonban még biztosan vár pár nehéz hét. A legjobb fogadóirodák biztos egyetértenek abban, hogy a vendéglátóhelyek telel lesznek a nyitás után; de hogy a nyár rohamos közeledtével mikor telhetnek meg a termálfürdők és strandok, az még egy tisztázatla kérdés.

Helyreállhat az élet?

A hazai gyógyfürdőink nagyrésze tavaly november 11. óta zárva tart, mert bár egy darabig még lehetőségük nyílt volna arra, hogy a fürdőrészlegek nélkül ugyan, de nyitva tartsák a gyógyászati egységeiket, ennek fenntartása sajnos nem volt gazdaságos a legnagyobb tömegeket vonzó füdrők nélkül. Ha Ön iszappakolásra, súlyfürdőre, szénsavas kádfürdőre, esetleg gyógymasszázsra vár, bizony még legalább egy hónapig még biztosan türelmesnek kell lennie.

Ha hihetünk a prognózisoknak, a 3,5 millió beadott oltást május első felében érhetjük el, így a strandnyitások némi csúszással, de viszonylag időben megtörténhetnek. Arra azonban mindenki készüljön fel, hogy bizonyos nehézségek – így a maszkviselés – nagy valószínűséggel velünk maradnak.

Fontos a fürdőzés

Magyarország gyógyvíz-nagyhatalom, az ország területének 80%-a alatt termál-, illetve gyógyvíz található. Tegyünk tehát az egészségünkért és járjunk minél gyakrabban fürdőinkbe. Sokan többezer kilométert utaznak azért, hogy a magyar vizek gyógyhatását élvezhessék, éljünk mi is a karnyújtásnyira lévő lehetőséggel. Némely vizünk gyulladáscsökkentő vagy fájdalomcsillapító hatású (pl. Miskolctapolca vagy Hévíz forrásai), de akad köztük olyan, amely stresszoldó (mint Zalakaros jódos vize), vagy az emésztőrendszert gyógyító (így Harkány vagy Bükfürdő) is. Néha nem elég az online reklámok alapján dönteni, mindig érdemes utánajárni, mire lehet a leginkább szükségünk, pihenésünk helyszínét pedig az egészségünk minél jobb megőrzéséhez igazítani.

Nyaraljunk itthon!

Mindenki előtt ismeretes, hogy egy ilyen hosszú kényszerszünet milyen nehéz gazdasági helyzetbe hozhat bárkit – ha tehát végre szabadabbá válik majd életünk és a szikrázó napsütés a tengerpartra csábít; lebegjen előttünk, hogy egy itthoni nyaralással nemcsak a hazai gazdaságnak – így végsősoron magunknak is – segítünk, de jót teszünk egészségünknek is.

Borítókép: Flickr