Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy skót férfi felzavarna az űrbe egy laposföld-hívőt

Egy skót férfi felzavarna az űrbe egy laposföld-hívőt

Élet

Egy skót férfi felzavarna az űrbe egy laposföld-hívőt

Élet

Promotions - 2021.02.19. 08:38

Egy skót férfinak, Marc Gauldnak elege lett a laposföld-hívőkből. Az úriember úgy döntött adománygyűjtést szervez, aminek célja, hogy egy laposföld-hívőt beültessen egy űrhajóban, hogy az illető saját szemével láthassa, a Föld gömbölyű.

A laposföld-hívőkről egyre többet hallani. Korábban mi is foglalkoztunk velük, hiszen eme mozgalom egyik ismert alakja, Robbie Davidson elárulta, 2020-ra expedíciót szervez a mozgalom a világ végére, ami az Antarktiszon van. Hogy elindultak-e az emberek a Föld széle felé, nem tudni, de az biztos, hogy egy skót férfinek, Marc Gauldnak elege lett a laposföld-hívőkből. Az úriember úgy döntött, adománygyűjtést szervez, aminek célja, hogy

egy laposföld-hívőt beültessen egy űrhajóba, hogy az illető saját szemével láthassa, a Föld gömbölyű

– akadt rá a hírre a Contextus.

A gyűjtés a GoFundMe portálon történik, és egy laposföld-hívő egy NASA- vagy SpaceX-misszió segítségével jutna el a világűrbe. Marc Gauld reméli, hogy mind a NASA, mind a SpaceX részéről támogatást kap a projektjéhez.

„Felforr a vérem, amikor fizetett színészeknek nevezik az űrhajósokat olyan emberek, akik alig tudják saját magukat fenntartani tisztességes munkával, szabadidejükben pedig semmi mást sem csinálnak, csak összevissza beszélnek"

– fogamazott Gauld.

A skót férfi célja 250 ezer font összegyűjtése, ebből egyelőre 175 font van meg. Szóval még kell egy kis idő, mire összegyűlik a pénz.

Borítókép: MARK GARLICK / SCIENCE PHOTO LIBRA / MGA / SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP