promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A látogatók szeme láttára ölte meg gondozóját a szibériai tigris
Borítókép:  Illusztráció - Wikipédia offical
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem először történt ilyen támadás a zürichi állatkertben.

Az Irina nevű szibériai tigris egy dán állatkertben született 2015-ben, és tavaly került Zürichbe, szóval már volt idő vele megszokni a közös környezetet. Jelenleg is folyik a vizsgálat abban, hogy a gondozó miképp lehetett egy időben a ketrecben az állattal, mert ilyenkor nyilván külön választják őket, ha valamilyen munkálat folyik.

Az 55 éves nőt a kollégák és a látogatók szeme láttára támadta meg a különleges állat. A személyzet gyorsan oda is sietett, és sikerült kihúzni a tigrist a ketrecből, de a gondozó életét már nem tudták megmenteni, olyan súlyos sérüléseket szenvedett.

„Sajnos minden segítség késve érkezett meg”

– mondta Judith Hoedl a zürichi rendőrség szóvivője. Akárhogy próbálták, a nő újraélesztési kísérletei kudarcot vallottak.  

A zürichi állatkert igazgatója, Severin Dressen elmondta, hogy a hölgy már jó ideje a csapatuk tagja volt, és mélységesen együttéreznek az áldozat rokonaival.

Az állatkerti támadások viszonylag ritkák, de nem ez az első eset Zürichben. Tavaly decemberben egy krokodil kapta meg egy gondozó kezét egy rutin takarítási művelet során, amit sajnos le is kellett lőni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás