promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A Szerencsejáték Zrt. előre megsúgta az Ötöslottó nyerőszámait? Ezért lett ilyen sok kéttalálatos a legutóbbi sorsoláson

A Szerencsejáték Zrt. előre megsúgta az Ötöslottó nyerőszámait? Ezért lett ilyen sok kéttalálatos a legutóbbi sorsoláson

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Lottó
Kategória fejléc

Az Ötöslottó-sorsolás előtt a Szerencsejáték Zrt. munkatársa több olyan számot is megnevezett, amit aztán szombaton kihúztak.

Elvitték az Ötöslottó eddigi legmagasabb nyereményét, a szerencsés nyertes egészen pontosan nettó 6 milliárd 613 millió 905 ezer 20 forinttal lett gazdagabb. Ez egy elképesztően hatalmas összeg, ráadásul rekordnyeremény, hiszen eddig soha nem halmozódott fel ennyire az Ötöslottó főnyereménye. A következő sorsoláson már ismét 200 millióért lehet játszani, ami ugyancsak nem csekély összeg.

A magas pénzösszeg miatt a szokottnál is többen adtak fel lottót, és persze sokan fix számokkal játszanak. Valaki a születési dátumokra esküszik, valakinek a páratlan, míg másoknak a páros számok hoznak szerencsét, de olyanok is vannak, akik folyamatosan nézik, hogy melyek a leggyakoribb nyerőszámok, tehát hogy melyik számokat húzzák le legyakrabban.

A Szerencsejáték Zrt. stratégiaigazgatója, dr. Uszkay-Boiskó Sándor október 16-án a Tények-nek árulta el, hogy a statisztikák alapján valóban vannak olyan számok, amik gyakran visszatérnek a sorsolásokon; ezek közül kettő olyat is megemlített, amit most szombaton is kihúztak az Ötöslottón.

3, 7, 21, 13

- ezeket a számokat nevezte meg a stratégiaigazgató; ezek után pedig nézzük meg, hogy melyik öt számmal vitték el a rekordnyereményt:

3, 10, 12, 13, 33.

A lottótagadók és a csaláshívők most biztosan azt mondanák, hogy ez nem lehet véletlen, pedig a lottójátékokon kihúzott számokat tényleg senki sem tudhatja előre. Ez is puszta véletlen, hogy most két olyan számot húztak ki, ami gyakran visszatér a sorsolásokon, mindazonáltal ez megválaszol egy igen izgalmas kérdést, ugyanis az élő adásban még a műsorvezető is teljesen ledöbbent, amikor meglátta, hogy rekordmennyiségű kéttalálatos szelvény született.

Általában 60-80 ezer között szokott lenni azoknak a játékosoknak a száma, akik két találatot érnek el az Ötöslottón, de most 189.166 ilyen szelvényt talált a rendszer, ami azt jelenti, hogy közel 190 ezer embernek sikerült eltalálnia két számot. Látva a kihúzott nyerőszámokat, biztosra vehetjük, hogy a legtöbb kéttalálatosnak a 3-as, a 13-as, vagy a 33-as szám hozhatott szerencsét, és nem kizárt, hogy miután a Tények-ben lement az október 16-ai riport a Szerencsejáték Zrt. munkatársával, sokan azután raktak még egy lottót, amin azokat a számokat jelölték meg, amit a stratégiaigazgató megnevezett, hiszen azt gondolhatták, hogy pont ez fog majd nekik szerencsét hozni.


Ha így is történt, a számításuk bejött, és ebből is látszik, hogy valóban érdemes próbálkozni a leggyakrabban kihúzott számokkal is, mert sosem tudhatjuk, hogy éppen mikor hoznak nekünk szerencsét és milliókat.

A Szerencsejáték Zrt. oldalán egyébként utánanéztünk, hogy a most kihúzott nyerőszámokat eddig hányszor sorsolták ki az Ötöslottó történetében:

nem meglepő módon a 3-as van az első helyen, amit 234 alkalommal húztak ki; a 13-as számot 216-szor; szorosan mögötte a 12-es, ami 215 alkalommal lett kihúzva; a 10-eset 211-szer; a 33-asat pedig 191-szer sorsolták ki.

Mutatjuk a 10 leggyakoribb nyerőszámot az Ötöslottón:

  • 3-as (234 alkalommal)
  • 15-ös (225 alkalommal)
  • 75-ös (224 alkalommal)
  • 1-es (221 alkalommal)
  • 29-es (219 alkalommal)
  • 42-es (218 alkalommal)
  • 77-es (217 alkalommal)
  • 86-os (217 alkalommal)
  • 13-as (216 alkalommal)
  • 12-es (215 alkalommal)