promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Felzúdulást okozott egy amerikai újság magyar ételről készült fotója, nagyon nem stimmel valami

Felzúdulást okozott egy amerikai újság magyar ételről készült fotója, nagyon nem stimmel valami

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Külföldi hírek
Kategória fejléc

Igazi kuriózumként jelent meg a magyar étel a The New York Times mellékletében, imádják, de sokan kiszúrtak valamit.

A magyar konyha messze földön híres, a magyar paprika igazi kuriózumnak számít a világon, és tényleg nagyon sokan rajonganak érte. Vannak nagyon különleges magyar ételek, amelyek ízvilága igazából semmihez nem fogható, ezeket gyakran meg is kóstoltatják a külföldiekkel, hogy véleményt mondjanak róluk. Az egyik legismertebb "emberkísérlet" pedig a Buzzfeed nevű oldal készítette el még jó pár évvel ezelőtt, azóta már milliók látták a felvételeket, hogy az amerikaiak első ízben harapnak rá a magyar ételekre.

Természetesen a képsorok magukért beszélnek, még angol nyelvismeret nélkül is könnyű kitalálni, hogy melyek azok, amelynek nagyon bejöttek a kóstolóknak, amelyet imádtak már az első harapástól, és mely magyar ételek azok, amelyek annyira nem ízlettek a kiválasztott amerikaiaknak, akik vállalkoztak a nagy kóstolásra.

Most azonban egy olyan magyar étel került a The New York Times mellékletébe, amely anno nem került be ebbe a válogatásba.

Hogy melyik ez a különleges magyar étel?

Sokunk kedvence, gyermekkorunk egyik kedvelt íze, a mákos tészta.

Úgy is hívják az angol nyelvterületeken, hogy Poppy Seed Noodles.

A The New York Times Cooking nevű melléklete egy kis leírás után rá is tér arra, hogy kell elkészíteni a finom ételt, amely magyar eredetű. A receptről úgy írnak, hogy négy összetevőből áll, és az elkészítési ideje 25 perc. Mind az oldalon, mind pedig a cikkhez tartozó Facebook-poszt alatt rengeteg komment érkezett az ételre, sokan még azt is megosztották a nagyvilággal, hogy ők hogyan készítik el otthon ezt az ételt, mit tanultak szüleiktől, nagy szüleiktől.

Ezért is zseniális, hogy az amerikai újság megjelentette ezt a magyar ételt, hiszen így, akik szeretnék kipróbálni, már magyar segítséget is kapnak azonnal a recept alatt. Ám sokan megjegyezték azt is, hogy bizony kevés a mák az ételen, náluk otthon sokkal gazdagabban teszik ezt rá. Sok komment és hozzászólás szerint bizony sokkal több mákkal kellett volna illusztrálni az ételt.

Íme a cikkhez tartozó fotó: