promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kiéleződik Nyugat és Kelet harca, fagy és köd után napfürdő az ország egyik felében, esőfelhők a másikban

Kiéleződik Nyugat és Kelet harca, fagy és köd után napfürdő az ország egyik felében, esőfelhők a másikban

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

A Dunántúlon egészen a hétvégéig kell várni a napsütésre, ekkorra azonban gyönyörű kirándulóidő várható.

Csütörtök reggel a Dunántúl felett erősen felhős égboltra számíthatunk, míg az ország más részein gyengén felhős, derűs idő várható. A nyugati területeken előfordulhat gyenge eső, de csupán jelentéktelen mennyiségben. A hőmérséklet reggel -1 és +9 fok között lesz, hidegebbre az északi területeken készüljünk, míg a felhőkkel borított nyugati részeken lesz a legenyhébb a hajnal.

Napközben a Dunántúlon továbbra is felhős vagy borult lesz az ég, míg az ország többi részén a napsütésé lesz a főszerep. Nyugaton és délnyugaton kisebb eső továbbra is előfordulhat. A délkeleti szél megerősödhet, különösen az északi területeken. A nappali csúcshőmérséklet 13 és 20 fok között várható, a Tiszántúlon lesz melegebb, a dunántúli területeken alig néhány fokot emelkedik a hőmérséklet a délutáni órákra.

Fagyosak lesznek a hajnalok

Pénteken változékonyan felhős égbolt várható a Dunántúlon, de az ország többi részén szép, napos idő lesz, csapadék nem várható, helyenként azonban párás, ködös lesz a hajnal. A Dunántúlon és a középső területeken megélénkülhet a légmozgás, amely helyenként erős lökésekkel is járhat. A hőmérséklet hajnalban -2 és +10 fok között alakul, míg délutánra 12 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton jellemzően gyengén felhős, napos idő lesz, végre a Dunántúlon is előbukkan a nap. A délkeleti szél továbbra is élénk marad. A minimum hőmérséklet -2 és +8 fok között alakul, míg a maximum hőmérséklet 12 és 19 fok között lesz. Vasárnap sem várható lényeges változás: napos, kellemes idő ígérkezik, ami kedvez a szabadtéri programoknak és kirándulásoknak. Csapadék továbbra sem várható. A Dunántúlon olykor megélénkülhet a szél, máshol mérsékelt légmozgás marad jellemző. A minimum hőmérséklet -3 és +6 fok között alakul, míg a nappali maximum 12 és 17 fok között várható.

A következő napokban fronthatás nem éri az időjárásra érzékenyeket, így nyugodt időszak várható számukra is. A hosszabb távú prognózis alapján a jövő hét elején is folytatódik a kellemes őszi idő, ám már több felhővel, és várhatóan szerdán érkezik egy gyengébb hidegfront, ám jelentősen ez sem veti vissza a hőmérsékletet és számottevő csapadékot sem hoz majd magával.