promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Fordulat az időjárásban, végeláthatatlan változás jön a hétvégén

Fordulat az időjárásban, végeláthatatlan változás jön a hétvégén

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Vasárnap jön a változás hazánk időjárásában.

A szerdai hidegfront nem okozott nagy változást az időjárásban, egyelőre továbbra is egy anticiklon uralja térségünket, aztán hétvégén fordulat következik, egy végeláthatatlan változás áll be. Azért végeláthatatlan, mert a meteorológusok nem látják pontosan meddig tart az az állapot, ami vasárnap fog beállni Magyarországon. Ugyanis a hét utolsó napján véget ér a jelenlegi kettősség, ami most jellemzi az időjárásunkat. Ugyebár most az ország nyugati részén felhős idő van, míg keleten derült, napos, vasárnaptól viszont a Dunántúlon is felszakad a felhőzet, és ott is derült napok várhatók. Csapadékra viszont most jó ideig nem kell számítani, a hosszútávú előrejelzések szerint október 30-áig biztos nem fog esni az eső.

A következő 24 óra időjárásában nem igen lesz semmi izgalmas, de azért lássuk a részleteket!

Csütörtök éjszaka a Dunántúlon továbbra is jobbára erősen felhős égre van kilátás számottevő csapadék nélkül, míg a Dunától keletre derült lesz az éjszaka. Hajnalban keleten foltokban köd képződhet. A keleti, délkeleti szél nagyjából a Győr-Szeged vonal szélesebb körzetében élénk marad. Kora reggelre általában -3 és +5 fok közé hűl le a levegő, de a felhős Dunántúlon többnyire 6, 9 fok lesz a minimum.

Pénteken a Dunántúlon - ezen belül is különösen a Nyugat-Dunántúlon - többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Délnyugaton a déli óráktól kisebb eső előfordulhat. Ezzel szemben a Dunától keletre szinte zavartalan napsütés várható. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. Délutánra általában 12 és 18 fok közé melegszik fel a levegő, a Nyugat-Dunántúlon lesz a hűvösebb.