promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Csípős reggel, kellemes délután, hideg este - eljött a nagy hőingadozás ideje, nehéz lesz felöltözni

Csípős reggel, kellemes délután, hideg este - eljött a nagy hőingadozás ideje, nehéz lesz felöltözni

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc

Részletes időjárás előrejelzés a keddi napra. 

Részletes időjárás-előrejelzés 2024. október 16-ra Magyarország területén

Reggeli időjárás (06:00 - 09:00)

A reggeli órákban hűvös, párás időre kell számítani, különösen a Dunántúlon és az ország északi, nyugati részén, ahol sűrű köd is kialakulhat. A hőmérséklet reggel 7-12°C között várható. A középső és keleti országrészben kevésbé lesz ködös a levegő, itt helyenként derült égboltra lehet számítani, de alacsony hőmérsékletre és gyenge szélmozgásra is érdemes készülni.

A köd miatt a közlekedésben megnövekedhet a balesetveszély, ezért a gépjárművezetőknek fokozott óvatossággal kell eljárniuk.

Napközbeni időjárás (10:00 - 17:00)

A nap folyamán a köd felszáll, és egyre inkább napsütéses idő válik uralkodóvá, különösen a Dél-Alföldön és Dél-Dunántúlon, ahol a nappali hőmérséklet elérheti a 16-20°C-t. A levegő viszonylag száraz marad, de északnyugaton, valamint a hegyvidéki területeken még délután is borongós, felhős lehet az ég.

A szél napközben északnyugaton élénkülhet meg, de mérsékelt marad, 10-15 km/h sebességű, míg a keleti és középső területeken szélcsendes időre lehet számítani. Csapadék a nap folyamán nem várható, így ideális idő lesz szabadtéri tevékenységekre.

Esti és éjszakai időjárás (18:00 - 06:00)

Estére a hőmérséklet gyorsan csökken 7-12°C közé, és a köd ismét megjelenhet, különösen az Alföldön és a Dunántúli dombvidéken. Az égbolt nyugaton továbbra is felhős maradhat, míg keleten derült vagy részben felhős idő várható. Az éjszakai szél gyenge lesz, de a köd vastag rétegekben térhet vissza, különösen völgyekben és síkvidéki területeken, ami megint csak rontja a látási viszonyokat.

Figyelmeztetések és veszélyjelzés

A Meteorológiai Szolgálat jelenleg nem adott ki külön figyelmeztetést a vármegyékre vonatkozóan a mai napra, tehát viharokra, szélsőséges időjárásra nem kell készülni​.​

Tanácsok allergiásoknak

Az allergiások számára ma kedvezőbb a helyzet: a parlagfű pollenszórása alacsony szinten marad, azonban a levegőben található penészgombák spórái még mindig közepes koncentrációban lehetnek jelen, ami bizonyos légúti allergiások számára tüneteket okozhat. Az időjárásváltozás, különösen a köd és a párás levegő, irritálhatja a légutakat, így az asztmás és allergiás személyek figyeljenek a friss levegő szellőztetésére, valamint a páramentesítésre a beltéri helyiségekben​.

A ma keddi napon igazi változékony, őszi idő várható Magyarország területén. A naposabb órákat elsősorban napközben lehet élvezni, reggel és este pedig ködös, párás viszonyokra kell felkészülni. Az allergiások figyeljenek a levegő minőségére, különösen a penészgombákra, és szükség esetén tegyenek óvintézkedéseket.