promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hidegörvény robban be Magyarországra, ilyen hatása lesz az időjárásra - részletes időjárás-előrejelzés

Hidegörvény robban be Magyarországra, ilyen hatása lesz az időjárásra - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Ilyen idő körvonalazódik a hétvégére, részletes időjárás-előrejelzés.

Csapadékos idő.

Az elmúlt napokban meglehetősen csapadékos időben volt részünk, több országrészben nagyon sok eső esett le a héten. De már korábban is figyelmeztettek erre a meteorológusok, így nem ért minket meglepetés. Ám sokan kíváncsiak arra, hogy mi következik majd most az október első hétvégéjén, milyen időjárásban lehet részünk Magyarországon majd ebben az időszakban.

A HungaroMet időjárás jelentésében az hangzik el, hogy egy mediterrán ciklon hátoldalára kerülve azt tapasztalhatjuk, hogy továbbra sem lesz nyugodt az idő. És jön egy hidegörvény is, ez helyezkedik majd fölénk, és ugyan kis mértékben, de ez is beleszól majd abba, hogy milyen időjárásunk lesz Magyarországon majd az elkövetkező napokban.

Csökken a csapadékhajlam.

Vasárnaptól is a felhőzet is egyre nagyobb mértékben kiszakad, ennek pedig az lesz a következménye, hogy egyre többet láthatjuk majd a napot is. Változóan felhős idő következik majd az elkövetkező napokban, és több órás napsütésre is van kilátás.

Szerdán érkezhet egy hullámzó front, amelynek hatására ismét több helyen záporok és eső jöhet majd hazánk területén.

A HungaroMet térképes előrejelzésén megnézhetitek, hogy hol számíthatunk majd elvétve csapadékra az ország egyes területein szombat hajnalban, melyik országrészben jöhet majd csapadék, illetve hogy szombat napközben hol fordulhat elő ksiebb szitálás majd.

Íme a térképes-videós előrejelzés: