promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kiadós eső zúdul a nyakunkba, itt eshet a legtöbb hazánkban - részletes időjárás-előrejelzés

Kiadós eső zúdul a nyakunkba, itt eshet a legtöbb hazánkban - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Kisebb fordulat következik be az időjárásban, jön a csapadék, kiadós eső is terítéken van.

Az előző héten két adagban is kaptunk hidegfrontot a nyakunkba, és ennek hatására változékony időjárásban lehetett részünk. Jött a csapadék is, persze változó intenzítással, illetve a hőmérséklet is visszaesett, néhány napon jelentősebb mértékben. Majd újra kisütött a nap, és a hétfő már nagyon sok helyen igazi kis őszi napsütéses, kellemes időt hozott.

Ám ez nem jelenti azt, hogy ne jönne egy újabb változás.

Az Időképen azt olvashatjuk a szakemberektől, hogy kedden fokozatosan megnővekszik majd a fátyolfelhőzet nyugat felől, és ez szűrni fogja majd a napfényt. Csapadék azonban az esti órákig nem várható. A hajnali órákban meglehetősen hideget mérhetünk majd, hiszen a tájékoztatás szerint 0 és 7 fok közé hűl le majd a levegő. 

A fagyzúgos helyeken pedig már mínusz tartományba is süllyed, ott akár -3 fokot is mérhetünk majd hajnalban.

Közben arról is értesülhettünk, hogy megérkeztek Magyarország területére az első fagyok is, Zabar lett a nyertes ezen a napon, hétfőn, hiszen itta műszerek -1,7 fokot regisztráltak. De sok helyen hazánkban deres lett a fű hétfőn, sőt, egyes helyeken talajmenti fagy is érezhető volt.

De visszatérve a keddre.

Napközben azért jócskán felmelegszik a hőmérséklet, hiszen 15-20 fok közötti csúcsokra van kilátás. Szerdára azonban már egy hullámzó front hoz csapadékot, ami azt jelenti, hogy Magyarországon sokfelé elered majd az eső. A jelenlegi számítások szerint jelentősebb mennyiség a Dunántúlon várható majd. Korábban az Időképen azt írták, hogy a Dunántúl nyugati és középső felén akár 40-50 mm eső is lehullhat.