
Durva tételt számolt fel a Komárom-Esztergom vármegyei étterem egy vendégnek, ki kellett fizetnie
Olvass tovább...
A csillagászati árak mellett egy másik vita is kitört, tényleg lustaságból járunk étterembe?
Rendkívüli üzlet nyitja meg kapuit szombaton Budapest szívében, a felújított Corvin Palace épületében. A Time Out Market egy hatalmas, 2500 négyzetméteres gasztronómiai piac, ahol az ország legjobb éttermei sorakoznak fel egy helyen. A sajtóbemutatón már az árakat is megmutatták, ami azonnal beindította a beszélgetést, de egy kommentelő egy sokkal mélyebb, társadalmi vitát is elindított: vajon tényleg lusták vagyunk főzni?
Olvass tovább...
A Time Out Market koncepciója, hogy egy fedél alá hozza a csúcsgasztronómiát. Olyan nevekkel találkozhatunk itt, mint a vidéki legenda, az Anyukám mondta, a fine dining Essencia, az ázsiai fúziós 101 Bistro, a halételeiről híres Big Fish, vagy a modern magyaros konyhát vivő Szaletly.
A Rókaland vloggere által bemutatott árak alapján egy főételért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Íme néhány példa:
A minőségnek tehát ára van, de a kommentelők között nemcsak ez, hanem egy egészen más téma is vitát szított.
Olvass tovább...
"Szárnyalnak az éttermek, az ország fele... lusta főzni" - írta az egyik hozzászóló.
Ezzel egy évtizedes társadalmi sztereotípiára tapintott rá. De vajon tényleg a lustaságról van szó? A modern élet ritmusa sokszor egyszerűen nem teszi lehetővé, hogy valaki a 8-10 órás munka után még órákat töltsön a konyhában. Az ételrendelés vagy az étterembe járás nem luxus, hanem sokszor időgazdálkodási szükségszerűség.
Emellett a jobban kereső rétegek számára ez egy megengedhető kényelmi szolgáltatás, amivel időt és energiát spórolnak, amit a családjukra, pihenésre vagy hobbira fordíthatnak. Egy feladat kiszervezése - legyen az takarítás vagy főzés - nem a lustaság jele, hanem a hatékony időmenedzsmenté.
Fontos megérteni, hogy az étterem nemcsak a táplálkozásról szól. Ez egy közösségi tér, a találkozások, az ünneplések, az üzleti megbeszélések és a romantikus randevúk helyszíne. Egy különleges gasztronómiai élmény, mint amit a Time Out Market is kínál,
kikapcsolódás és program, ami feltölt és inspirál.
Ahelyett tehát, hogy megbélyegeznénk azokat, akik nem otthon esznek, érdemesebb megérteni a döntéseik mögött húzódó sokrétű okokat. A Time Out Market megnyitása pedig tökéletes alkalom arra, hogy ne csak új ízeket fedezzünk fel, hanem elgondolkodjunk a gasztronómiához és az időnkhöz fűződő viszonyunkon is.
@rokalandvlog Time Out Market Budapest Támogatott tartalom: meghívás Cím: 1085, Budapest, Blaha Lujza tér 1. A videóban említett helyek és ételek: 101 Bistro Szecsuáni spenót - 3 550 Ft San Bei Padlizsán 4 350 Ft Anyukám mondta Margherita - 3 650 Ft Focaccia, érlelt sonka, burrata, konfitált paradicsom – 6 450 Ft Essencia Tatár osztriga emulzióval – 3 650 Ft Bigfish Tonhal tatár - 6 950 Ft Szaletly Rakott krumpli – 4 590 Ft A Time Out Market Budapest a Blaha Lujza téren, a felújított Corvin Palace első emeletén nyílik. A piac hivatalos megnyitója 2025. szeptember 20-án, 11:30-kor lesz. Ezt követően minden nap 11:30 és 23:30 között tart nyitva. A belső tér körülbelül 2500 négyzetméter, a tetőteraszon további kb. 775 négyzetméter kültéri rész lesz. A Time Out Marketben 11 gasztronómiai koncepció (konyha/étterem) működik majd. Ezen felül 3 bár és 5 rendezvényhelyszín is helyet kap. A piactéren körülbelül 540 ülőhely áll a vendégek rendelkezésére. @Time Out Market Budapest #timeoutmarket #timeoutmarketbudapest #budapest #rókalandvlog #kóstolás @101universe @Szaletly Vendéglő és Kert @Bigfish Budapest
eredeti hang - Rókaland