promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kinyitották az étlapot egy magyar étteremben, röhögőgörcsöt kaptak a benne álló szövegtől

Kinyitották az étlapot egy magyar étteremben, röhögőgörcsöt kaptak a benne álló szövegtől

Borítókép:  www.profimedia.hu/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

A pofátlanul őszinte és vicces szövegektől vérig sértődtek a vendégek, mások értették a humort.

A legtöbb ember, ha étterembe megy, egy udvarias, elegáns menüsorra és finomkodó ételleírásokra számít. Létezik azonban egy hely a szlovákiai Párkányban, közvetlenül az esztergomi határ mellett, ahol mindezt elfelejtheted. A Paraszt Étteremben a vendégek már az étlap kinyitásakor röhögőgörcsöt kapnak, a szövegek ugyanis annyira pofátlanul őszinték, trágárak és viccesek, hogy ahhoz foghatót még biztosan nem láttál.

"Zabálj, te Tetves! Sörözésed így lesz teljes!"

Már a legelső sor megadja az alaphangulatot. Az étterem nem finomkodik, itt a vendéget letegezik, sőt, egyenesen sértegetik, de mindezt olyan humorral teszik, hogy senki nem tud megsértődni. Az ételek nevei és leírásai igazi gyöngyszemek, amelyek egy középkori, paraszti világot idéznek meg, annak minden nyerseségével együtt. A sajttál leírása például így hangzik:

"Bamba vagy s a húst nem eszed? Rohadt tejjel tömjed fejed!".

A fokhagymás csirkeszárnyaknál pedig ezt olvashatjuk: "Ha tiknek roppanós szárnyát szopogalnád, fokhagymától bűzlene a pofád."

A vendéglátás itt egyfajta színház, ahol a pincérek is a szerepüket játsszák. A videóban látható, ahogy a felszolgáló leteremti a vendéget, amiért félig teli pohárral újat mer kérni, vagy éppen "csöcsösnek" szólítja a hölgyeket.

A hely koncepciója, hogy a vendég ne egy finomkodó úrnak, hanem egy éhes parasztnak érezze magát, aki azért jött, hogy jól belakmározzon.

Méhnyálas Csibelábak és Akasztott Nyúlfi

Az étlap kreativitása nem ismer határokat. Olyan elnevezésekkel találkozhatunk, mint a "

Méhnyálas Csibelábak", a "Kobakjavett egész Csibe" vagy az "Akasztott Nyúlfi".

A leírások is hasonlóan zseniálisak. A fél csirkénél például ezt írják:

"Fél tyúk maradt, mind megettéh. Marha jó volt, jelentettéh. Gazdasszonyunk igen tudja, hogy nyíljon a parasztbuksza!".

A hely humora abban rejlik, hogy a trágár, alpári stílus mögött valójában bőséges, házias és finom ételek rejlenek, a vendégek pedig imádják ezt a fajta görbe tükröt.

Hozzuk, ne ugass!

Az étterem a szabályokat is egyértelművé teszi. Az étlapon külön felhívják a figyelmet a 45 perces várakozási időre a következő szöveggel: "Hozzunk, ne ugass!". A borravalóra is egyedi módon emlékeztetnek:

"Addig is készítsd a borravalót!".

A Paraszt Étterem egy olyan egyedi színfolt a régióban, ami nemcsak az ételeivel, hanem a páratlan hangulatával és a merész humorával is garantáltan felejthetetlen élményt nyújt mindenkinek, aki vevő egy kis zabálásra és nevetésre.