
Külföldön Orbán Viktor fényképét tették ki egy étteremben, rendkívüli lesifotó készült
Olvass tovább...
Minden vendég láthatja, de sokan nem veszik észre.
Mitől lesz igazán jó egy étterem? A válasz igen összetett: a külseje, a belső atmoszféra, az oda látogató vendégek összessége, a hangulat, a kiszolgálás gyorsasága, a személyzet kedvessége, az alapanyagok frissessége, az ár-érték arány, a design, a hirdetések, végül pedig az íz az, ami meghatározza egy éteremről, hogy valaki szívesen tartózkodik-e ott, esetleg visszajáró vendég lesz-e.
Olvass tovább...
Például az Egyesült Államokban az éttermek minőségi besorolására gyakran használnak A, B és C jelöléseket, melyeket elsősorban az egészségügyi hatóságok (például a New York City Health Department) állapítanak meg. Ezek az osztályzatok az éttermek higiéniai állapotát, élelmiszerkezelési gyakorlatát, tisztaságát és a biztonsági előírások betartását tükrözik, de emellett egyértelműen utalnak arra is, hogy a betérő vendég milyen finom, milyen jó elkészítésű ételre számíthat.
Az A jelű besorolást azok az éttermek kapják, amelyek kiválóan megfelelnek az előírásoknak, minimális szabálytalansággal, vagy akár olyan étterem struktúrával, amibe nem lehet belekötni. B osztályzat esetén az étterem kisebb hiányosságokat mutat, de nem jelent komoly veszélyt az egészségre. A C minősítést azok kapják, ahol jelentős problémák merülnek fel, és ezek már veszélyeztethetik a fogyasztók biztonságát, ide mindenki csak saját felelősségére térjen be.
Olvass tovább...
Az éttermeknek nincs könnyű dolguk a mai világban, hiszen hatalmas a verseny, az viszont biztos, hogyha az EU-ban, vagy akár csak hazánkban bevezetnének egy ilyen rendszert, az nagyban gyarapítaná a vendéglátóipari egységekben fogyasztók számát, hiszen az ajtó mellé kihelyezett betű már garantálja, hogy mit lehet várni a helytől.
New York-ban ez már bevett gyakorlat, mutatjuk azokat az éttermeket, amit a legjobb besorolást kapták, a legfinomabb ételt árulják és a legjobb minőséget kínálják: