
A Balatonon is terjed az albán fagyiátverés, csak fizetés után tudod meg ha baj van
Olvass tovább...
Valami sül Tihanyban, ami nem lángos, nem palacsinta, mégis sorban állnak érte – és csak három napig elérhető.
Van valami furcsa a levegőben. A Balaton körül járva a helyiek és a turisták egy része szinte elvárja, hogy a büfék felől ismerős illatok csapják meg az orrukat. Az elmúlt évtizedekben a tóparti élmény szinte elválaszthatatlan volt a fokhagymás, átsütött lángos illatától.
A Balaton partján a szél és a naptej illata mellé szinte mindig társult a fokhagymás tejföl, a reszelt sajt, vagy éppen a sima sós klasszikus aromája.
A balatoni strandétel mára már szinte életérzéssé nőtte ki magát. Egy szelet nosztalgia, egy harapás gyerekkor, egy falat nyár lakozik a kívül ropogós, belül puha tészta aranybarnára sült karimájában. Számos strandbüfé versenyez évről évre, hogy kié a legvastagabb, a legropogósabb, a legextrább feltétekkel megpakolt verzió. A helyiek és a turisták egyaránt értik a dolgot – nyaralás nincs balatoni lángos nélkül.
A megszokott olajillat helyett enyhén édeskés, fűszeres és szinte otthonos illatok kúsznak végig Tihany lejtőin. A nyár ízei közé beszivárog egy új – bár bátran állítható, hogy egy igazi klasszikus – szereplő. És nem, nem egy újabb gofri- vagy palacsintavariáns hódítja meg a tó környékét.
Magyarország egyik legkedveltebb nyaralóhelyén, Tihany szívében most valami szokatlan pezseg – olyan gasztrokaland bontakozik ki, amire még a leggyakorlottabb balatoni ízvadászok sem számítottak. Egy ikonikus hely, a sokak által ismert Rege cukrászda úgy döntött, megbolygatja a megszokott rendet. Aki már járt náluk, tudja, hogy nem idegen tőlük a kísérletezés, de ezúttal valami egészen újba vágták a fejszéjüket.
Az emberek ösztönösen szimatolják a levegőt, és kíváncsian kutatják, honnan jön ez a különös, otthonos illat. A cukrászda teraszán furcsa párosítások születnek: levendula és... valami más? Nutella és... kenyér? Áfonya és... sós? Mi történik itt?
Olvass tovább...
A válasz csak azoknak jár, akik kivárják – vagy elég kíváncsiak, hogy elmenjenek érte Magyarország tengeréhez. A cukrászda ugyanis három napra valami mást tűzött a zászlajára. Egy klasszikust, amit talán a legtöbben a gyerekkor reggelijeihez kötnek, és amit most sós, édes, töltött vagy gluténmentes verzióban is meg lehet kóstolni. Az idei nyár egyik legkülönlegesebb gasztroélménye nem más, mint a legendás és eredeti bundás kenyér.
Igen, jól olvastad. A híres kenyér most nem pirítva vagy vajazva, hanem bundába öltöztetve hódít újra, méghozzá fesztiváli hangulatban. A Rege Cukrászda három napon át kizárólag bundáskenyér-variációkkal várja vendégeit, ahol az édes verziók (mint a nutellás vagy levendulás) éppúgy helyet kaptak, mint a sós, töltött, vagy akár az extra szaftos típusok.
A rendezvény fénypontja a „Rege madame”, a bundáskenyerek királynője, aki gondoskodik róla, hogy senki ne távozzon éhesen – vagy meglepetés nélkül. Mert Tihanyban most épp nem a lángosé a főszerep.
Ez a bundás kenyér ideje. Csak három napig. És aki kihagyja, jövő nyárig bánhatja.
Az alábbi videóban látható a Rege cukrászda étvágyfokozó reklámvideója:
@regecukraszda Várj… bundáskenyér FESZTIVÁL?! Igen, Tihanyban 06.27-29. Között a Rege Cukrászdánál, ahol az országszerte híres bundáskenyeret készítik – most 3 napig minden a bundáskenyér körül forog! Édes, sós, gluténmentes Nutellás–pisztáciás, levendulás–áfonyás Töltött, extra szaftos verziók És ott a Madame Rege – a bundáskenyerek királynője Ez nem a nagyi reggelije. Ez a Rege Bundáskenyér Fesztivál. Tihany, csak ezen a hétvégén! Kommentelj, melyiket kóstolnád meg először! www.apatsagicukraszda.hu #apatsagiregecuraszda #regecukraszda #balaton #panoráma #hellotihany #tihanylegjava eredeti hang - Apátsági Rege Cukrászda
Olvass tovább...